Landslagstrenerne Øyvind Rojahn og Niklas Diethelm har revet seg i håret de siste dagene mens de har forsøkt å plukke ut  de siste brikkene til Norges herrelag i European Amateur Team Championship på Silkeborg Ry Golfklubb i Danmark 9. til 13. juli.

 

– De tre første spillerne har vært sikret plassen gjennom verdensrankingen for amatører, men det har vært ekstremt jevnt om de tre siste plassene, medgir Rojahn overfor Norsk Golf. Han forteller at EM-banen Silkeborg har vært med på å påvirke uttaket.

 

– Det er en ballstriker-bane der man må slå gode golfslag, og skru ballen begge veier. Banen belønner spillere som klarer å holde ballen i spill hele tiden.

 

Torsdag fikk Rojahn og Diethelm et siste glimt av de aktuelle norske spillerne under sisterunden av Nordea Challenge på Miklagard.

 

Det har vært så jevnt om plassene at det offisielle laget ikke ble avgjort før kort tid etter at de siste spillerne hadde hullet ut. Stavanger Golfklubb gnir seg nok i hendene når de ser uttaket.

 

Rojahn avslører overfor Norsk Golf at laget blir:

 

– Sondre Ronold, Stavanger GK

 

– Petter Mikalsen, Stavanger GK

 

– Ole Ramsnes, Stavanger GK

 

– Aksel Kristoffer Olsen, Stavanger GK

 

– Sebastian Mørk-Andersen, Nøtterøy GK

 

– Lasse Gerhardsen, Ski GK

 

Les også: Ronold mottok prestisjepris fra Nicklaus

 

Mens Ronold, Ramsnes og Olsen alle har erfaring fra den amerikanske collegegolfen, følger Petter Mikalsen etter når han blir lagkamerat med Ole Ramsnes i Denver til høsten. Stavanger-golferne har gjort seg bemerket i 2013, og står så langt i år med blant annet tre collegeseiere, to pallplasseringer i Norgescup og en seier på Team Norway Junior Tour.

 

Sebastian Mørk-Andersen er hjemme på sommerferie etter en solid debutsesong for Mount Olive College. Han vant årets første Norgescup-turnering hjemme på Nøtterøy, mens Lasse Gerhardsen vant forrige ukes Norgescup på Meland. Gerhardsen delte forøvrig andreplassen i sesongåpningen på Nøtterøy bak Mørk-Andresen. De to er også de eneste spillerne på laget uten erfaring fra europa- eller verdensmesterskap for Norge tidligere.

 

Turneringsinfo European Amateur Team Championship

 

Les også: Ronold og Olsen vant i USA!

 

Les også: Grimstad og Gerhardsen holdt stand på Meland

 

Les også: Avsluttet med stil