Rory McIlroy og Rickie Fowler har det som skal til for å bli golfsportens store rivaler i mange år framover. Allerede i den første store turneringen i 2015 ser vi hvordan dette markedsføres. Det er nok mange i Abu Dhabi og European Tours organisasjon som trakk et lettelsens sukk etter at begge gikk på -5 i dag. Verdenseneren har mer å gå på.

 

– 67 på årets første runde er bra. Måten det skjedde på var ikke alltid like glamorøs. Jeg må skjerpe meg litt om jeg skal kjempe om seieren. Drive litt bedre, og jeg misset en del sjanser på green også. På de siste ni hullene falt ting mer på plass. Det jeg virkelig er fornøyd med er nærspillet mitt.

 

 

 

Høydepunktet var Rorys slag fra fairwaybunker på hull 3. Et lite mesterstykke som viser at han fortsetter der han slapp i 2014.

 

-5 holder ikke til ledelse på Abu Dhabi GC. Thomas Pieters fra Belgia tok tidlig en overaskende ledelse med -7, og fem spillere kom inn på -6. Blant dem finner vi finske Miko Ilonen. Han hadde et utrolig bra 2014, og starter på beste måte i 2015. Senere på dagen kom Martin Kaymer og fikk ting tilbake til det normale. Tyskerens runde på -8 innehold hele ti birdies. Det er ikke annet enn imponerende. Overraskende er det ikke, Kaymers snitt på 29 konkurranserunder her er 67.79 slag.

 

 

 

 

Jimenez startet runden med bogey. Etter det fulgte ni hendelsesløse hull med par. På hull 10 braket det løs, i negativ forstand, før det løsnet fullstendig og så falt litt sammen igjen. Som dere forstår, en runde med opp- og nedturer. Vi lar scorekortet tale for seg.

 

 

 

Feiring har aldri vært et problem for Jimenez. 

 

 

 

 

Jimenez var ikke den eneste med hole in one. Engelske Tom Lewis vant en Cadillac Escalade etter et slag med syverjern på hull 7 (175 meter). Verdien er oppgitt til 90.000 dollar. Bilen er trolig mer politisk korrekt og populær i Abu Dhabi enn England.