Pga tour//

Stopp etter to runder for Ventura i PGA-returen

Kristoffer Ventura (29) var tilbake på PGA-touren, men det sa stopp etter to runder i Texas Houston Open. Det ble for mange bogeyer for nordmannen.

Det ble et tøft gjensyn med golfens øverste nivå for Ventura denne uken.
Publisert Sist oppdatert

Etter en tøff periode som golfspiller vartet Kristoffer Ventura opp med en imponerende 2. plass i Argentina Open for en snau måned siden. Kort tid etterpå fikk han gladnyheten om en midlertidig retur til PGA Tour-sirkuset, etter å ha mottatt en sponsorinvitasjon til Texas Houston Open.

Gjensynet ble dog ikke helt som 29-åringen ønsket, etter å ha fått det spesielt vanskelig rundt greenene. Ventura var nesten helt sist i feltet etter to runder, med drøyt fire slag tapt på feltet de to første rundene. 

Med fasit i hånd endte den tidligere Oklahoma State-eleven med tre birdier, 24 par, åtte bogeyer og en dobbelbogey etter 36 hull. Det ble seks slag for mye for deltakelse i helgen.

Det han nærmest uansett vil få er verdensranking-poeng som er viktig av flere grunner. Naturligvis vil han klatre opp fra 406. plassen han nå sitter på, men også større sannsynlighet for å spille OL i Paris. I skrivende stund er han akkurat på riktig side av grensen, men ikke med god margin. 

OL-uttaket skjer ikke før i juni, bare noen uker før lekene går i gang.

Scottie Scheffler kunne sikret seg nok en seier denne helgen, men denne gangen misset han da det gjaldt som mest.

Verdenseneren jaktet ny seier

Sammenligningene med Tiger Woods har fått ordentlig fart den siste tiden, og Scottie Scheffler gjør ikke mye for å bremse de denne uken. 

Amerikaneren nærmet seg landsmann Tony Finau på toppen av resultatlisten etter en sterk andrerunde lørdag. Men til slutt ble det hverken Finau eller Scheffler som stakk av med seieren.

I stedet tok tyskeren Stephan Jaeger sin første seier på PGA-touren da han endte søndagen tolv under par totalt. Men det var spenning helt inn. 

Hele fem spillere hadde muligheten til å tvinge fram et omspill med birdie på siste hullet – og aller nærmest var Scheffler som etter et strålende innspill fra 164 meter sto igjen med en halvannen meters putt for «ekstraomganger».

Men som ofte før, sto ikke prestasjonen på greenene i stil med verdensenerens jernspill, og dermed kunne Jaeger puste lettet ut.

– Jeg var så glad for å kunne spille med Scottie de to siste rundene. Han er en fantastisk spiller og en like fin fyr. Jeg forsøkte bare å treffe noen fairwayer og senke noen putter, og kunne ikke vært lykkeligere nå, sier Stephan Jaeger.

Se ledertavle

Powered by Labrador CMS