KORN FERRY TOUR//

Ventura tapte på andre playoff-hull

Kristoffer Ventura kunne tatt et langt steg mot comeback på PGA-touren, og sin fjerde proffseier da Korn Ferry Touren stoppet innom Argentina. Det ble en særdeles nervepirrende avslutning.

Kristoffer Ventura hadde alle tiders mulighet til å avgjøre Argentina open på siste hull, men treputtet. Det straffet seg i playoff.
Publisert Sist oppdatert

Etter en nervepirrende avslutning på attende hull, der Ventura hadde alle tiders mulighet til å avgjøre til sin fordel med turneringens aller siste putt, en birdieputt fra halvannen meter, ble det særdeles dramatisk da vinneren av Argentina Open skulle kåres.

For Ventura misset sin birdieputt for å vinne etter 72 hull, og måtte dermed signere for par på siste hull etter en unødvendig treputt. Dermed ble det omspill mellom Ventura og amerikaneren Mason Andersen om seieren.

Playoff

Andersen befant seg på treningsfeltet da han fikk beskjed om at han måtte ut i omspill om seieren etter sin vanvittige avslutningsrunde på 63 slag. 

Arena for førte playoffhull var hull 18, hullet som Ventura akkurat hadde treputtet. På første omspillshull tappet begge spillerne i for birdie. Dermed var det bare traske tilbake til samme teested for tredje gang på kort tid for Ventura, og motspilleren.

Avgjørelsen

På andre playoffhull gikk det dessverre ikke nordmannens vei. Etter nok en birdie på hull 18, mot Venturas par, vant Mason Andersen for første gang på Korn Ferry Touren i stedet for at Ventura tok sin fjerde profesjonelle seier. 

Og ikke bare det, Andersen får en plass til sesongens the Open på kjøpet.

Andreplassen betyr likevel at Ventura gjør et solid byks opp på listen som avgjør hvem som rykker opp til PGA Touren til neste sesong. Ifølge pgatour.com plasserer Ventura seg på en 10.-plass med ukens plassering. Det er 57 plasser opp.

Skuffelsen til tross, Ventura leverte sin beste golf siden 2019 da han vant to ganger på Korn Ferry Tour og kvalifiserte seg til PGA-touren.

Resultattavle

Powered by Labrador CMS