KORN FERRY TOUR//

Venturas aggressive stil har betalt seg. Nå spiller han om seier

Ingen spilte bedre enn Kristoffer Ventura på lørdagens runde på Korn Ferry-touren. Nå har norskmeksikaneren los på sin tredje proffseier, og en aldri så liten fot innenfor golfens gode selskap.

Kristoffer Ventura har los på lederen i Argentina. Her fra en tidligere turnering.
Publisert Sist oppdatert

Denne uka har Korn Ferry-touren kommet til Buenos Aires i Argentina der Visa Argentina Open spilles. Én nordmann står på startsterken, den etter hvert rutinerte Korn Ferry-spilleren Kristoffer Ventura, som fylte 29 år for en drøy uke siden.

Aggressiv stil

Ventura åpnet turneringen som spilles på Olivos golf club med en runde på 66 slag, og fulgte opp på fredag med en runde som var ett slag bedre (65). Etter lørdagens runde på 64 slag ligger Ventura på delt 2.-plass før siste dag.

– I utgangspunktet trodde jeg det kom til å være mange doglegs på banen, så for meg var det kanskje ikke ideelt å slå så langt. Men etter å ha spilt banen i noen dager, så har jeg tatt noen aggressive linjer fra tee for å utnytte lengden min, og det har betalt seg. Jeg slår driveren veldig bra, og det gjør at jeg har spilt meg til noen gode utgangspunkter for å gjøre birdier, sier Ventura til pgatour.com etter lørdagens runde.

Turneringen er Venturas 68. på Korn Ferry-touren, og dette er fjerde gang han leder eller ligger på andreplass før siste runde. Kun én av disse gangene har han vunnet. De to andre turneringene har endt med sjuendeplass og tredjeplass. 

Ingen bedre enn Ventura

For på lørdagens moving day var det ingen som leverte bedre varer enn Ventura, som klatret oppover resultatlisten jevnt og trutt, og til slutt ni plasser opp fra sin 11.-plass.

Etter tre birdier på de ni første hullene, var Ventura allerede godt innenfor topp 10. Etter tre birdier på rappen fra hull 9 til og med hull 11, så kjente lederne for alvor lukten av nordmann på seiersjakt.

Ventura holdt hodet kaldt, og avsluttet runden med birdie på hull 18 etter seks strake par før det. Samtidig så lederne, blant dem amerikanerne Van Holmgren, ut til å miste noe av momentet, og tapte slag mot nordmannen.

Lederball

Før Holmgren slo ut på siste hull, var faktisk Ventura i delt ledelse med -15 totalt. Holmgrens birdie på siste hull gjør at amerikaneren har ett slags forsprang på Ventura før duoen går ut sammen i lederball på søndag.

Ifølge verdensrankingen er Ventura verdens 667. beste golfspiller. Skulle Ventura beholde 2.-plassen også etter søndagens finalerunde, vil det ifølge pgatour.com ta Ventura opp til 10.-plass på poenglisten til Korn Ferry. Det er de tretti beste ved sesongslutt som rykker opp til golfens aller gjeveste selskap; PGA-touren.

Ventura og Holmgren slår ut klokken 17.10 norsk tid, søndag.

Ledertavle

Powered by Labrador CMS