Det melder svenskgolf.se. 

Svenska Golfförbundets (SGF) sin statistikk viser at antallet medlemmer har økt med 2418 til 476 837. I fjor var økningen på 980 medlemskap.

Til sammenlikning forsvant 9500 golfere mellom 2004 og 2005, og i ettertid har det i snitt forsvunnet 9000 golfere fra Sverige hvert år, før den negative trenden ble brutt i 2014.

Det generelle bildet er at golf-Sverige har blitt bedre på å forholde seg til samfunnsutviklingen

SGF

– Det er nok en kombinasjon av at vi har lykkes med å forklare for flere at golfen er attraktiv og at man oppsøker oss i økt omfatning. Vi ser en litt høyere rekruttering enn tidligere, pluss at mange klubber fortsetter prosessen med å ta vare på folk. Klubbene integrerer menneskene bedre, ikke bare gjennom å være hyggelige og snille, men gjennom å tilby flere ulike alternativer som gjør at golferne kommer til klubben eller blir værende. Det generelle bildet er at golf-Sverige har blitt bedre på å forholde seg til samfunnsutviklingen, sier generalsekretær i SGF, Gunnar Håkansson til svenskgolf.se.

(Les hele artikkelen her) 

Les også: Medlemsnedgangen i Norge flater ut 

Norsk Golf omtalte for to uker siden medlemsnedgangen i Norge. Der fortsetter pilen å peke nedover, men også her kan man antyde et lys i enden av tunnellen. Nedgangen har flatet ut; medlemsnedgangen pr. 30 september sammenliknet med samme tidspunkt i fjor har vært på 1,44 prosent (- 1 543 medlemskap). I 2014 var nedgangen på 2,69 prosent, mens den i forfjor var på hele 5,15 prosent.