Det er litt spenning rundt fremtiden til Adams etter TaylorMades oppkjøp. Merket er populært i USA og får mye oppmerksomhet på golfforum for sine spennende konsept og glimrende køller. Disse nye Speedline Super køllene viser for første gang en viss påvirkning fra TaylorMade. Dere som har sett «spionbilder» av TaylorMades køller for 2013 vet hva vi snakker om.

 

To ting slår oss umiddelbart når vi ser Super S og LS – de er hvite og de har grafikk på toppen. Hvitt er spesielt fordi Adams ikke har hatt det før og grafikk på toppen er ikke annet enn ekstremt uvanlig. Men Adams handler først og fremst om prestasjoner. De har kanskje ikke hatt de peneste køllene, men golfere som kjøper dem vet hva de får.

 

Speedline Super S

Serien består av driver, fairwaywood, hybrid og jern. Dette er faktisk første gang Adams slipper en komplett serie under samme navn. Super S er laget for å være tilgivende med svært god lengde. Driveren er den første fra Adams med VST (Velocity Slot), kanalen på sålen som skal gi bedre effekt og mer lengde. Hybrid og fairwaywood har teknologien både i sålen og toppen av hodet. Adams er ikke alene om å ha en slik kanal, men de er alene om å bruke den to steder på køllehodet. Driveren er justerbar fra 9.5 til 11.5 grader, helt i tråd med «multi loft» konsept vi ser fra andre produsenter.

 

Grafikken på toppen er ikke bare pynt men skal gjøre det lettere å sikte. Vi har svingt køller med lignende grafikk på toppen og kan si at det absolutt ikke virker forstyrrende. Om det hjelper, vel, det er en annen sak. 

 

Super S driver

  • Matrix Radix S skaft til både dame og herre, justerbar fra 9.5° til 11.5°.

 

Super S fairwaywood

  • Matrix HD Radix 65 skaft. Kommer i 3+, 3 og 5 til herre, 3, 5 og 7 til dame.

 

Super S hybrid 

  • Matrix Kujoh skaft og kommer i 15°, 17°, 19°, 22°, 25° og 28°. 

 

Super S jern 

  • KBS Tour 90 stålskaft og Mitsubishi Rayon Kuro Kage Black 80 grafitt.
  • 3H og 4H, 5-PW.

 

Kommer for salg i slutten av februar.

 

Speedline Super LS

LS-serien tar alt et steg videre. Den er litt råere og passer trolig for litt bedre spillere. Grafikken på toppen er litt dempet, det første tegnet på at det er seriøse saker på gang. Høyere ballhastighet står i fokus, fairwaywood og spesielt hybrid skal være det lengste Adams har laget. 

 

Her er både driver og fairwaywood justerbar. Tim Reeds (VP for utvikling hos Adams Golf) kommentar passer best å gjengi på engelsk.

 

– The Super LS fairwaywood has all of the bells and whistles.

 

Det spares ikke på noe i denne serien. Driver (8.5°, 9.5° og 10.5°), fairwaywood (13°, 15° og 18°) og hybrid (15°, 17°, 19° og 22°) har alle ekte Kuro Kage, ikke rimelige versjoner laget for Adams spesielt.

 

Super LS kommer for salg i slutten av februar.

 

Du finner flere bilder av køllene på denne linken til bloggen min.