Å se og høre Stenson slå sin berømte #3 wood må være noe av det herligste i golfverden. Kraftfullt og presist. Etter den brådype bunnturen har han steget mot toppen igjen. Helgens seier setter ham igjen på kartet som en av verdens beste golfere. På pressekonferansen etter seieren la han vekt på sin stadige jakt mot å bli bedre og sin mentale styrke.

 

– Hvis jeg ikke var sterk mentalt hadde jeg ikke satt her i dag og snakket med dere. Jeg er ikke typen som gir opp.

 

Det hele ble definitivt avgjort på hull 17 da han senket bunkerslaget for birdie. Da kunne ikke Stricker gjøre annet enn å håpe at Stenson feilet på hull 18. Men det gjorde ikke svensken og hans pålitelige fairwaywood. -22 var to slag foran den sindige amerikaneren som hviler seg til suksess i årets sesong.

 

– Jeg beholdt roen på de siste ni hullene. Visste at det var de andre som måtte gjøre noe så lenge jeg ikke feilet. Jeg liker å forsvare en ledelse.

 

Dagens runde kom fra årets kanskje mest spennende nykommer – Jordan Spieth. Med -9 og totalt -17 la han et visst press på spillerne i teten. Til slutt endte han på 4.plass. Nok en strålende plassering i en drømmesesong. Han er helt oppe på 10.plass i FedEx Cup.

 

Sergio Garcia var den store skuffelsen. Startet i ledelse på -19, men runden på +2 sendte ham ned på 4.plass. Det kunne vært verre. Birdie på 15 og 18 gjorde nok godt for spanjolen.

 

Mandag var ‘Boston Strong’, minnedag for ofrene og pårørende etter maratonbombene i Boston. Spillerne gikk med pins i blått og gult for å markere dette. Etter seieren donerte Stenson $25.000 til formålet.

 

 

FedEx Cup

 

Deutsche Banks mandagsavslutning (Labour Day) var ikke problemfri. Et ventet uvær kom inn og satt en stopper for spillet i to timer. Dette var den 21 gangen en turnering på PGA Tour ble midlertidig avbrutt eller stoppet på grunn av været i 2013. Noen benyttet seg av muligheten til å snu en dårlig trend. Som Brendan Steele som tok en lur i garderoben.

 

– Jeg var skikkelig sint. La meg til å sove litt i garderoben og var like sint da jeg våknet.

 

Uansett hva han gjorde så hjalp det. Han senket birdies på rekke og rad og klatret innenfor den magiske grensen på 70 spillere. Det kuttes altså fra 100 til 70 spillere etter Deutsche Bank. Mannen på 70.plass er selveste Ernie Els. Med sterk klatring, hele 21 plasser, snek han seg inn i neste turnering. Han kan takke KJ Choi som misset en parputt på hull 18 og selv ble kuttet fra feltet.

 

De store stjernene er med videre, men noen kjente navn tar på hansken for siste gang i år. Kaymer, Choi, Laird, Jacobson, Palmer og Stanley er ute. Det er også colombianeren Villegas, som tross alt har hatt en fin opptur i år.

 

Stensons seier og Tigers dårlige dag på jobben betyr svensk ledelse i FedEx Cup. Tiger, som ble fulgt av sin 6 år gamle datter Sam i rødt og sort, klarte bare en 65.plass.

 

Neste turnering er BMW Championship 12-15.september. Der skal 70 bli til 30.