Siddisen hadde skaffet seg et godt utgangspunkt før onsdagens andre og avsluttende runde, etter en innledende runde på par tirsdag. 

 

Tage startet onsdagen alene på andreplass, ett slag bak lederen Joey Lamb fra England. Da dagen var omme stod Tage på toppen av leaderboardet, tre slag foran nærmeste utfordrer.

 

Hans andre 72-runde på rad var nok til å få jobben gjort. Med fire birdies og like mange bogeys på scorekortet vant nordmannen komfortabelt foran de tre spanjolene som delte andreplassen. 

 

Etter seieren skrev Tage på sin blogg:

 

«72-72 1.plass. Det var to spesielle dager, første dagen var det ekstremt mye vind og New Course på San Roque er en bra test selv uten vind. Startet rolig og forsiktig, så på hull 4 et bra par3 hull så blåste det liten kuling fra venstre og i manualen min så skal ballen bli tatt av vinden, men den gikk rett gjennom vinden og ente opp venstre for greenen liggende på en blanding av halvstørknet søle og dødt gress. Det er en herlig kombinasjon å slå et lobb slag fra, så det ente med lobb+bunkerslag+putt+putt, en sur dobbel. Da var det på tide å gå spillet igang, det kom en birdie snikene på 7, et lite hikk på 12 som involverte en lost-ball, men med birdie på 2ballen som plaster på såret. Etter det fikk jeg samlet med meg noen birdier på veien inn 14,17 og 18.

Runde 2 gikk veldig enkelt å greit fra starten, fikk birdie på 3,4 og luktet på muligheter. Så ble det med en hel haug par mens vinden plukket opp. Hull 14 er et skikkelig bra golfhull, greenen har vann på høyre side og et oppsamling område lavere enn greenen på ventre side. Der slo jeg turneringen beste slag, sterk vind fra høyre side, klarte å holde et 7jern oppe mot vinden og fikk en tre meters putt for birdie som premie, som rullet i. Selv om andre slag var nærmere så blir det slaget det beste slaget med tanke på omstendighetene. Så var det litt motgang på veien inn, bogie på 15. 16 sneik en 4m eagle putt på utsiden og ble til en liten fugl istede. 17 en chip som lander på en jord flekk på greenen og dør slik at det blir en 3m par putt som sniker seg på utsiden.

Før 18 hullet ser jeg på leaderboarden for første gang og ser at neste mann etter meg er 1over, to slags ledelse. Driven midt i fairwayen, greenen her er enda bedre beskyttet enn 14 greenen, smalere green, større fall på høyre siden. Ok, to slags ledelse, da setter vi vannet ut av spill, spiller for venstre del av greenen og tar heller en chip fra “hållå” på venstre side. Slik ble det, en safe chip opp fra komprimert gjørme og 2putt. Det jeg ikke viste var at leaderboarden var feil, neste mann var 2over par og jeg hadde treslags ledelse foran siste hullet. Ved å slå innspillet til venstre for greenen så “safet” jeg og satte et høyt nummer på siste ut av spill. Selv om det var 3bogier på de 4 siste så må jeg ha gjort noe rett tidligere på runden»

 

Norsk Golf gratulerer med seieren.

 

 


 

Runde 1

 

Uten kategori på Europa-og Challenge-touren, skal Eirik Tage Johansen tilbringe årets sesong på Alps- og Gecko Pro Tour. Nå ligger han på andreplass i sin første turnering for året.

 

Eirik Tage Johansen har ikke deltatt i årets fire første Gecko Pro Tour-turneringer, men er på startstreken igjen i denne uken på The San Roque Club som er en ny turnering på programmet.

 

Det skal spilles to runder, og etter tirsdagens åpning ligger siddisen alene på andreplass. Tage kom tregt i gang i sin runde og var to over par etter seks hull, etter å ha startet med fem par og en dobbelbogey.

 

Dagens første bogey birdie skulle komme på det syvende, men med to bogeys og fire par på de neste hullene var han tre over par før innspurten. Tage klarte heldigvis å riste av seg rusten, og med tre birdies på de siste fem hullene kunne han signere for en runde på par (72).

 

Dermed starter han onsdagens avslutningsrunde ett slag bak amatøren Joey Lamb.