Det er nå tre år siden Taylor Made lanserte sine «Spider»-puttere på touren. Med justerbare skruer på hver sin side av køllehodet holder køllen seg stabil gjennom slaget, og selv feiltreff ruller nesten like langt som slag i sweet spot.

I fjor slapp selskapet sine hvite køller, den såkalte «Ghost»-serien. Fargen skal angivelig gjøre det lettere å sikte enn sorte og metallfargede og krommede puttere. 

Nå kombineres de to seriene, og resultatet er Taylor Made Ghost Spider-putteren, som kombinerer ederkoppens tilgivenhet med spøkelsets enkle sikte. Køllen kan kjøpes i to versjoner, enten med et bøyd hælvektet skaft, eller et rett skaft som går midt på putterhodet. Den selges også i lang versjon som mageputter.

Køllehodet i stål er denne gangen gjort ekstra tungt, og mesteparten av vekten er sentrert bak i køllehodet for å gjøre køllen mer tilgivende (Moment of Inertia – MOI).

I tillegg til den hvite fargen som står i sterk kontrast til det grønne gresset er det to halvmåner på toppen av køllehodet som gjør det enda enklere å sikte ballen korrekt. Slagflaten er laget av Taylor Mades Pure Roll -insert av surlyn, som skal fremprovosere toppspinn, og bedre lyd og følelse. 

PGA Tour-spillerne Jason Day og Retief Goosen har allerede hatt prototyper av køllen i bagen i et par måneder.

Veiledende utsalgspris i Norge er foreløpig ukjent, men vi antar den vil ligge på rundt det dobbelte av det den selges for i USA. Der er salgsprisen 179 dollar, rett  i underkant av 1 000 norske kroner. 

 

Kilder: Taylor Made Golf og Golf.com