Det viktigste for verdenseneren, når FedExCup-sluttspillet får sin finaleopptreden i The Tour Championship i Atlanta denne uka, er å ta sin andre seier for året og sånn sett ha muligheten til å bli årets spiller på PGA-touren. Vinner han turneringen, vinner han mest sannsynlig også kåringen. Men vinner han turneringen, går han også til topps i sluttspillet, og da venter altså den, for mange, forjettede bonusen.

– Jeg tenker ikke på pengene, sa 33-åringen etter en treningsrunde tirsdag. – Jeg er mer konsentrert om å vinne turneringen, få meg en seier til, vinne FedExCupen og forhåpentligvis bli kåret til årets spiller som en følge av det. Jeg har vært veldig heldig i karrieren min. Jeg har vunnet 25 millioner dollar eller noe deromkring. Penger er faktisk det siste jeg tenker på, sier verdenseneren, og ber altså om å bli trodd på det.

Donald ligger på fjerdeplass i sluttspillet før den siste turneringen.

Når det gjelder den attråverdige Årets Spiller-prisen er det svært mange om beinet denne gangen. Tidligere sesonger har hederen stort sett vært forbeholdt Tiger Woods (han har vunnet ti ganger, red.anm). Luke Donald har hele 12 topp ti-plasseringer på PGA-touren i år, deriblant seier i WGA-Accenture Match Play Championship. Men seks spillere – Webb Simpson, Steve Stricker, Mark Wilson, Nick Watney, Bubba Watson og Keegan Bradley – har vunnet to ganger i år. Blant disse er det bare Bradley som har vunnet en major.

– Ja, det er flere insentiver til å spille bra denne uka. Det er ganske åpent. Men jeg tror en seier vil veie tungt, sier Donald.

I fjor vant Jim Furyk The Tour Championship. Han stakk da av med både bonusen på ti millioner dollar og også Jack Nicklaus Award, som spillernes eget trofé heter. Noe liknende kan fort skje i år også.

 

 

 

Kilde: golf.com