Noen ganger snubler man over produkter som er helt fantastiske. Produkter som – uten å overdrive – endrer litt på livet ditt. Tilfeldigheter gjorde at jeg leste om det lille selskapet Criquet fra Austin, Texas, og deres jakt på den perfekte poloen.

 

Stilfull og bærekraftig

 

Criquets motto er «En bedre skjorte for en bedre mann». De har en liten kolleksjon med tre typer polo for menn og en for damer. Du får ensfarget eller stripet, ingen spesielle farger eller mønstre. Stilen er en anelse retro og klassisk. Den lille brystlommen med brodert logo gir særpreg. Det er et plagg som passer på golfbanen og i hverdagen.

 

Materialet er 100% organisk bomull. Bare det. Ikke polyester eller fancy tekniske materialer. I en golfverden der det kjøres på med tekniske plagg er Criquet et friskt pust av herlig mykhet og velvære. Hurtigtørkende, pustende neontrøyer har fantastiske egenskaper, men for meg er det ingenting som slår en skikkelig polo i bomull. Problemet med mange av dem har vært at stoffet er tykt og tungt. Criquet er tynt, lett og mykt. 

 

Amerikanske størrelser

 

Det er ikke en trøye for dem som svetter veldig mye. Bomullens egenskaper er litt begrenset, noen ganger passer polyester best. Passformen er glimrende til golf siden materialet er lett og sømmene umulig å merke. Amerikanske størrelser og fasonger kan være vrient. Med Criquet er det bare å gå ned i størrelse. De er ikke sydd for å være store,  fasongen er ikke spesielt amerikansk. Jeg bruker L i Puma og det meste fra Nike og XL i Peak Performance. Det gir dere en pekepinn når jeg sier at hvis jeg vil ha en litt løs Criquet polo velger L og akkurat passe går for en M. De krymper minimalt og vaskes på 30°. Foreløpig beholder de også fargen svært bra.

 

Drømmeplagget

 

Jeg er kresen når det kommer til klær. Er typen som tviholder på utslitte favorittplagg fordi jeg aldri finner noe som er like bra. Den beste attesten jeg kan gi er at jeg kjøpte to poloer fra Criquet og så fort som mulig skal bestille flere. De jeg har går på rotasjon i bruk/vask. Billy Nachmann og Hobson Brown er mennene bak Criquet. De har laget den perfekte bomullspoloen. Jeg vil skrive om mottoet deres til «Den beste skjorten for en bedre mann».

 

For øyeblikket kan Criquet kun kjøpes på nettsiden deres fra USA. De er til vurdering hos forhandler i Norge. Husk at det må betales mva. på kjøp med vareverdi over 200,- fra utlandet. Det betales 25% av varens pris og fraktkostnaden. Det er også toll på klær (10.7% på skjorter). 

 

 

The Players Shirt $75

Thin Stripe Players Shirt $78

The Long Sleeve Players Shirt $95

The Lady’s Players Shirt $55