Tekst: Christian Furu

 

Odyssey er kanskje mest kjent for å produsere svært populære puttere i alle mulige fasonger med insert og til bra pris. De kommer også jevnlig ut med puttere i svært god kvalitet, som for eksempel Black serien. Siden folk først og fremst forbinder Odyssey med de litt rimeligere putterne så får ikke toppmodellene mye oppmerksomhet. 

 

ProType Tour #9 er en velkjent fasong og en putter mange forbinder med Odyssey. Vi ser litt Phil Mickelson i oss selv når vi bruker en #9 og det er ingen dum tanke. Denne versjonen har virkelig wow-faktor. På slagflaten har de frest inn nydelig mønster og hodet utstråler kvalitet. Rene, pene linjer og svært godt utført arbeid. Jeg mener at ProType Tour er et stort steg i riktig retning fra Black serien, den står ikke tilbake for mer kjente navn som Scotty Cameron og Bettinardi.

 

ProType er laget i karbonstål for å gi deg en myk men samtidig solid følelse. Jeg foretrekker selv rent karbonstål i en putter framfor insert og syns ProType leverer både fin følelse og lyd. Passe myk og det gir en veldig fin kontakt med ballen, man får en fin følelse av at man selv setter ballen på riktig linje. Det er jo det som er litt greien med slike puttere framfor store malleputtere – man gjør litt av jobben selv. #9 har forøvrig «toe hang» på nesten klokken seks og passer derfor med et buet puttestroke. Ingen regel uten unntak, her prøver man selvsagt og finner det som øynene og hodet liker i tillegg til å tenke på reglene jeg alltid nevner i tester. #9 har to siktelinjer og disse fungerer selvsagt bra. Jeg ville for å være helt ærlig valgt hvite siden jeg syns de stikker seg litt mer ut. Her kan det nevnes at Odyssey faktisk tilbyr personlig tilpassing av ProType Tour og at man dermed kan spesialbestille med blant annet blå, oransje eller grønn farge på siktelinjene. 

 

Headcoveret er ganske stilig. Litt retropreg, god kvalitet og med magnetisk lukking. Grepet er Lamkin 3Gen og dessverre litt skuffende. Det er det samme som man får i Metal-X serien, det er ikke pent og føles ikke spesielt bra i hendene. I en så pass kul og litt dyr putter som ProType Tour burde de gått for noe som for eksempel Iomic eller kanskje et av Golf Prides fine grep.

 

Jeg har hatt denne putteren en stund nå og liker den stadig bedre. Den tåler overraskende mye, puttere i mykt karbonstål får ganske lett hakk og riper men denne er solid og tøff. Alle legger merke til utseendet, den er rett og slett litt eksklusiv. Det viktigste er kanskje at det er gøy å putte med den, noe som selvsagt er viktig for selvtilliten. For meg er det ikke tvil om at ProType Tour er en vinner fra Odyssey. 

 

Lyd og følelse: 9/10

Utseende: 9/10

Adressering: 8/10

Rull og presisjon: 7/10

 

Modeller i serien; #2, #3, #6, #7, #9 til veil. pris 2.495,- og 2-Ball til 2.795,-.

Testet putter; #9, 34 tommer skaft, 350 gram hode.