Rory McIlroy som har ledet turneringen hele veien måtte finne seg i å få selskap på toppen av leaderboardet i Dubai Desert Classic lørdag. Hans runde på 75 slag, tre over par gjør at han ligger åtte under par for turneringen, sammen med Thomas Aiken og danske Anders Hansen. Hele 20 spillere ligger innenfor tre slag fra tet-trioen.

Blant dem er Tiger Woods. Woods startet runden fire slag bak McIlroy, men med en runde på par ble avstanden begrenset til kun ett slag før morgendagens runde. Han fikk en verst mulig start med bogeyer på de to første hullene, og etter halvspilt runde lå han fire over par. De siste ni startet på best mulig måte med en eagle på det 500 meter lange par 5-hullet. Derfra gjorde han tre birdies og en bogey med en avslutningsscore på 72 slag. Dersom han skulle vinne vil det bli hans andre seier i Dubai, og samtidig hans første seier på over 15 måneder. Dette er Woods sin femte opptreden i Dubai, og han har aldri havnet på dårligere enn på femteplass i turneringen.

En annen som ligger godt plassert til å ta sin første seier på lang tid er Sergio Garcia. Den tidligere verdenstoerens siste seier kom i november 2008. I likhet med Woods ligger også han ett slag bak teten før avslutningen søndag. Spanjolen lå lenge an til å gå i klubbhuset med ensom ledelse før morgendagen, men falt tilbake med en dobbelbogey på det nest siste hullet.

Også verdensener Lee Westwood har seieren innenfor rekkevidde imorgen. Han ligger på en delt 13. plass, tre slag bak lederne. Dagens beste runde var det Alvaro Velasco som kunne notere. Velasco lå på par før dagens runde, men med en runde på syv under par hoppet han 50 plasser opp resultatlisten. Totalt er det syv spillere som deler fjerdeplassen på syv under par, ett bak McIlroy, Hansen og Aiken.

 

Leaderboard.