700 golfklubber i 46 land og til sammen nesten 30 000 personer har meldt seg på arrangementet, som varer i fire timer tirsdag 6. juni.  Den overveldende responsen har gjort at arrangøren nå har sett seg nødt til å stoppe flere påmeldinger fra klubber.

I Norge arrangeres Women’s Golf Day på Tyrifjord GK, Miklagard GK, Hakadal GK, Oppegård GK, Nordhaug GK,  Drøbak GK, Moss & Rygge GK, Borregaard GK, Onsøy GK og Atlungstad GK.

– Hva om alle golfere, kvinner som menn, tar med en jente eller kvinne til sin golfklubb? Får henne hekta på golf ved å gi henne en opplevelse av det gode golfmiljøet, en inspirerende treningsøkt og en prøverunde ute på golfbanen? Bare i Norge vil potensialet være 100 000 flere golfvenner, sier Anja Solevågseide i NGF til Norsk Golf, og legger til:

– Om du er lidenskapelig golfspiller som tar med en venn, om du er tidligere golfer som ivrer etter å komme tilbake på banen, eller om du aldri har tatt i en golfkølle før, så møt opp på en av deltakerklubbene. Her er opplegget klart, slik at du kan bli overøst av golfglede.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Arrangementet kommer til å bestå av to timer med golf, enten instruksjon eller ni hull med scramble på banen, og to timer med sosiale aktiviteter. 

 Ifølge en verdensomspennende undersøkelse som ble gjort i fjor vinter, The Glocal Economic Value of Increased Female Participation in Golf, er hele 29 prosent av de ikke-golfspillende kvinnene i USA, Storbritannia, Irland, Sverige, Frankrike, Japan, Sør-Korea og Australia interessert i å begynne å spille golf.

Rapporten estimererer verdien av det uforløste potensialet til nesten 300 milliarder kroner for golfsporen. Selv om det er utopisk å tro at golfbransjen vil lykkes i å omvende alle disse kvinnene til golfspillere, gir det en indikasjon på hvor viktig rolle kvinner kan ha i å løfte golfsporten.

De siste årene har mange klubber i Norge for alvor satt det høyt på sin prioriteringsliste å øke kvinneandelen i golfklubb. Kvinneandelen i Golf-Norge i dag er på cirka 24 prosent.

Women’s Golf Day sin hjemmeside 

Women’s Golf Day sin Facebook-side