Tiger, som mandag ble henvist til andreplass på verdensrankingen av Adam Scott, har ikke spilt konkurransegolf siden starten av mars. Under en pressekonferanse mandag, innrømmet Tiger at han fortsatt ikke klarer å svinge en golfkølle ordentlig.

 

38-åringen tror imidlertid han ikke vil bruke lang tid på å finne formen igjen når legene omsider kommer til å gi ham grønt lys.

 

Woods ble operert i ryggen for en sammenklemt nerve 31. mars, og gikk glipp av The Masters for første gang som profesjonell.

 

– Jeg vet ikke når jeg kan begynne å svinge igjen, det er foreløpig ingen tidstabell med noen dato. Det er ikke opp til meg å bestemme når jeg kommer tilbake. Det er opp til doktorene, sier Tiger, i følge skysports.com.

 

Til tross for den frustrerende perioden på sidelinjen, er Tiger fornøyd med fremgangen så langt.

 

– Jeg hadde mine tvil før operasjonen. Jeg klarte ikke å fungere normalt. Tiden før operasjonen var tøff. Selv å komme seg ut av sengen var krevende. Det var en stor lettelse å bli ferdig med inngrepet.

 

– Så fort jeg kan begynne å svinge igjen, tror jeg ikke jeg trenger mer enn et par uker før jeg kan begynne å spille turneringer. Selv om jeg skulle slå ballen i hytt og pine, vet jeg at nærspillet mitt er solid, sier Tiger, som har trent mye chipping og putting de siste par ukene.

 

Selv om mye fortsatt henger i luften, virker det temmelig sikkert at han også vil misse årets andre major, U.S. Open som bare er tre uker unna. Suzann Pettersen og Notah Begay, begge betrodde venner av Tiger uttalte nylig til The Golf Channel at de ikke tror han er tilbake til U.S. Open. For denne gang er det ikke et alternativ å bite tennene sammen og spille med store smerter, slik han gjorde da han vant U.S. Open med røket korsbånd og knebrudd i 2008.

 

– Jeg har slitt med både knær og akilles, men det var smerter jeg kunne spille med. Men ryggskader er ingen spøk. Med andre skader har smertene kommet etter balltreffet. Med ryggen kommer smertene før.