Bryson DeChambeaus ekstreme lengde- og vektøkingsprosjekt har vært årets snakkis på PGA-touren.

På bare noen måneder har han gått opp 18 kilo i muskler, og DeChambeau er nå tourens lengstslående spiller, med en sving som minner mer om en «long drive»-mester enn en PGA Tour-spiller.

Det er imidlertid liten tvil om at det funker: Under hans forrige turnering, Rocket Mortgage Classic, kunne 26-åringen juble for karrierens sjette PGA Tour-seier.

Les også: Se Koepkas frekke DeChambeau-stikk

Denne uken skal DeChambeau forsøke å gjenta bedriften fra 2018 da han vant The Memorial Tournament i Ohio.

Under onsdagens treningsrunde på Muirfield Village fikk Tiger Woods spille med den nye versjonen av DeChambeau for første gang. Og når Tiger lar seg imponere, da vet du at du har gjort noe riktig.

– Han har blitt sterkere, raskere, større, og skaper mer hastighet. Han slår lenger, men la oss se på det faktum at han også slår så rett som han gjør. Det er den delen som er det vanskeligste å gjøre. Jo lenger du slår, desto vanskeligere blir det å slå rett. Det faktum at han har funnet ut av det og fjerne de store missene, har for meg vært minst like imponerende som hans lengdeøkning, sa Tiger under onsdagens pressekonferanse.

Selv har DeChambeau uttalt at «jeg slår rettere desto hardere jeg svinger».

(Artikkelen fortsetter under videoen)

DeChambeaus ekstreme utvikling får Tiger til å reflektere tilbake til starten av sin egen karriere og hvor annerledes det var den gang.

– Bryson har funnet en måte å øke lengden og maksimere sin effektivitet på. Hvis jeg ser tilbake på da jeg kom ut på touren, hadde vi ikke Trackmaner eller launch-monitorer. Gutta lærte seg hvordan de kunne bøye køllen over kneet sitt for å fjerne litt loft på køllehodet. Det har endret seg helt nå.

– I dag har du launch-monitor-teknologi som gjør at du kan finne ut av det perfekte skaftet for deg og hvordan du virkelig kan maksimere hvor langt ballen flyr. Det Bryson har gjort, er ingen enkel oppgave. Han har lagt inn tiden som kreves og funnet en måte å gjøre det på.

Les også: Sjekk ut DeChambeaus ekstreme proteinshake-diett

Bryson DeChambeau legger ikke skjul på at det kommer til å bli uvant å spille Muirfield Village GC igjen denne uken. Ikke fordi banen har forandret seg så mye siden sist han spilte der, men fordi han selv har gjort det.

– Den kommer til å spilles ganske annerledes for meg i år. Jeg gleder meg til utfordringen, sier han.

Muirfield Village spilles i overkant av 6800 meter. Dermed får han virkelig mulighet til å utnytte sin ekstreme slaglengde. Patrick Cantlay, som skal spille med DeChambeau de to første rundene, sier fordelen med å slå langt kommer ekstra godt til uttrykk på Muirfield Village.

– Jeg forventer at han kommer til å slå langt. Jeg gleder meg til å se det med egne øyne. Det er noen få hull, som hull 13 og 17, hvor fordelen med å slå langt er dobbel. Ikke bare kan han fly over bunkerne, men fairwayene blir også bredere og nedoverbakken vil bare forsterke fordelen, sier Cantlay.

Ifølge hovedpersonen selv kan vannhinderet på hull 17 være i spill hvis det blåser medvind. Det er 400 meter unna.

Det er bare å feste sikkerhetsbeltet!