Grunnet sviktende form og store problemer med nærspillet, har Tiger Woods vært borte fra turneringsgolf i åtte uker. Det har lenge vært usikkert om han ville stille til start i The Masters i år, og Woods har i det lengste utsatt å si noe om sine planer.

Da hans privatfly ble observert på flyplassen i Augusta tidligere denne uken var det imidlertid ikke vanskelig å forstå hva som var i gjære, og nå har den tidligere verdenseneren altså bekreftet at han planlegger å delta.

Dette ble gjort kjent gjennom hans egen nettside tigerwoods.com, hvor Woods forteller at han gleder seg til å konkurrere igjen.

– Jeg skal spille The Masters. Dette er selvfølgelig veldig viktig for meg, og jeg har lyst til å være der. Jeg har jobbet hardt med spillet mitt og jeg ser frem til å spille turneringsgolf igjen. Jeg gleder meg til å komme tilbake til Augusta og setter stor pris på alles støtte, sier han.

På tirsdag spilte Woods en treningsrunde på Augusta National, hvor han prøvde å simulere turneringsspill så realistisk som mulig. Ifølge amerikanske golfmedier skal Tiger ha signert for 74 slag, selv med fem birdies på scorekortet. 

Han har med andre ord en liten jobb å gjøre for å leve opp til sine egne meritter på Augusta. 

Tiger har nemlig vunnet denne turneringen fire ganger i sin karriere, og har i tillegg to andreplasser, en tredjeplass, tre fjerdeplasser og en femteplass.

Dette blir den 20. gangen han pegger opp ballen i turneringssammenheng på Augusta National. Tiger spilte The Masters for første gang i 1995, og misset sin eneste cut på Augusta i 1996.

I fjor deltok han ikke grunnet skadeproblemer.