Det opplyser han på sin Twitter-profil tirsdag morgen. Etter en evaluering av hans venstre akilles ser det ut til at han ikke bare er klar til The Masters, men kanskje også neste ukes Arnold Palmer Invitational på Bay Hill

 

– Gode nyheter fra doktoren i kveld. Bare en liten strekk i min venstre akilles. Kan begynne å slå baller igjen sent denne uken, og er optimistisk for neste uke, skriver han.

 

Woods trakk seg fra Cadillac Championship på Doral søndag, etter å ha slått ut på det 12. hullet. Turneringen på Bay Hill neste uke er hans siste på programmet før Masters. På Augusta National har han spilt hvert eneste år siden 1995. Det var forøvrig hans venstre akillessene som hindret ham i å spille fjorårets US Open og The Open.

 

 

Fra søndagen

Tiger Woods har pådratt seg nok en skade i venstrebenet, og måtte trekke seg midtveis i søndagens avslutningsrunde på Doral. Nå venter han i spenning på skadeomfanget.

Først smadret han en drive 300 meter midt i fairway på det 12. hullet på Doral. Så tok han av seg capsen, og tok spillepartner Webb Simpson i hånden og takket for seg. 

 

Tiger Woods hadde haltet seg gjennom de siste hullene, skiftet sko etter ni hull, og skjært grimaser etter hvert slag. Etter to sesonger amputert av skader i benet, inkludert to omfattende kneopersasjoner var det mange som fryktet det verste. I Viasat Golf sin kommentatorboks spekulerte Per Haugsrud i at han nå hadde slått opp kneskaden fra i fjor. Hadde det vært tilfelle ville Tiger måtte forberede seg på nok et langt skadeavbrekk, og se langt etter å delta i US Masters om en snau måned. 

 

En times tid etter å ha blitt kjørt vekk fra banen publiserte Tiger en pressemelding.

 

«Jeg følte meg stiv i akillesen da jeg varmet opp til morgenen i dag, og det fortsatte å bli verre. Etter å ha slått ut på det 12., bestemte jeg meg for at det var nødvendig å trekke meg. Før i tiden ville jeg forsøkt å fortsette å spille, men denne gangen gjorde jeg hva jeg mente var nødvendig. 


Jeg vil gjerne beklage meg overfor World Golf Championships, Cadillac og fansen. Publikum har vært utrolige denne uken, og jeg vil takke alle for deres støtte. Jeg vil få min akilles evaluert en gang tidlig neste uke.»

 

Dette er femte gang på 278 starter i løpet av karrieren Woods må trekke seg på grunn av skade. Siste gang han trakk seg etter ni hull var i The Players Championship i mai i fjor, da han forhastet seg tilbake fra en skade i sin venstre akilles og kne. I følge rapportene skal kneet denne gang heldigvis ikke være skadet.

 

Spørsmålet nå er hva som blir den neste turneringen for Tiger. Forrige uke annonserte han at han skal delta i Arnold Palmer Invitational på Bay Hill om ti dager. Det virker lite sannsynlig at han deltar her, da det viktigste blir å leges til årets første major-turnering, US Masters 5. april.

 

Rory McIlroy er en av dem som håper Tiger kommer raskt tilbake.

 

– Det er en skam, for han så ut til å finne formen i år. Han har svingt veldig bra, og gitt seg selv muligheter til å vinne. Mest sannsynlig er han bare føre var, men jeg håper virkelig at han er klar til Masters.

 

– Tiger Woods har vært golfens ansikt de siste 15 årene, og det at han er på vei tilbake er veldig bra for sporten. Han kan generere en interesse for golf som ingen andre klarer. Forrige uke sa jeg at jeg hadde elsket å kjempe oftere mot ham i slutten av turneringer, og det ville vært fantastisk å kunne gjøre det på Augusta, sier han.