Denne uken spiller Viktor Hovland (Miklagard GK) og Kristoffer Reitan (Oslo GK) Junior Invitational på Sage Valley Golf Club i South Carolina – verdens høyest rangerte juniorturnering.

Hvert år pleier en kjent spiller å komme innom for å kaste glans over turneringen. I fjor var det Rory McIlroy som var hedersgjesten. Torsdag dukket selveste Tiger Woods opp!

(Les også: Her hilser Reitan på McIlroy)

Woods har ikke spilt en eneste turnering siden Wyndham Championship i august i fjor. Nå nærmer han seg comeback etter å ha operert ryggen i fjor høst.

Da den tidligere verdenseneren hadde en oppvisning på rangen for deltagerne i Junior Invitational, var det lite som tydet på at ryggen plager han noe mer.

Rapportene fra Sage Valley sier at han slo toerjernet sitt komfortabelt 230 meter, og slagene med driverne landet alle rundt 300 yards-skiltet (cirka 275 meter journ. anm.)

(Artikkelen fortsetter under videoen)
 

– Det var fantastisk å se den sannsynligvis beste spilleren noensinne. Alle var så giret. Vi gledet oss så mye at vi dro til rangen 45 minutter før det startet, sier Phillip Barbaree, en av Reitan og Hovlands konkurrenter denne uka, til Shreveport Times. 

Norsk Golf har foreløpig ikke lykkes i å få tak i den norske duoen for kommentar.

– Det var også en fantastisk opplevelse å slå baller ved siden av ham før oppvisningen. Han delte råd om hvordan han trener, det er verdifullt for oss. Sammenlignet med Rory i fjor var det mye mer «hype» etter at vi så Tiger. Det blir umulig for Sage Valley å toppe dette neste år!, fortsetter Barbaree.

Den anerkjente journalisten i Golf Digest, Tim Rosaforte, er blant de som følger Tiger Woods tettest. På sin Twitter-konto sier han et Tiger-comeback nå er nært forestående.  Han skriver at Tiger har penslet seg inn på en retur til Wells Fargo Championship 5. mai eller The Players Championship på Sawgrass uken etter.

NB! Viktor Hovland og Kristoffer Reitan endte turneringen på henholdsvis 18. og 24. plass. Amerikaneren Austin Eckroat vant turneringen på seks under par, 13 slag foran Hovland og 14 foran Reitan.