Tiger Woods bekreftet avgjørelsen på sin hjemmeside mandag, der han skriver at han ikke lenger kommer til å jobbe med Foley. Canadieren begynte å jobbe med Tiger i 2010, kort tid etter at skandalen rundt Tigers privatliv brøt ut. Nyheten om å skille lag med Foley kom bare en dag etter at en annen Foley-elev, Hunter Mahan vant The Barclays.

 

– Jeg vil gjerne takke Sean for min hjelp som trener og for hans vennskap. Sean er en av de absolutt beste trenerne i golf i dag, og jeg vet at han fortsatt kommer til å ha suksess med spillerne han jobber med, skriver Tiger.

 

Woods har slitt med ryggproblemer i over ett år. Han ble operert 31. mars, og misset to majorer i rehabiliteringsperioden. Nå tar han tre måneder pause fra golfen, og sier dette er riktig tidspunkt å gå fra Foley. Han har for øyeblikket ikke ansatt noen erstatter, og har ikke gitt seg selv noen frist for når han skal gjøre det.

 

– Min tid sammen med Tiger er et av høydepunktene i min karriere så langt, og jeg setter pris på alle øyeblikkene vi har delt, uttaler Foley i pressemeldingen.

 

Foley er den tredje svingtreneren Woods jobber med etter å ha blitt proff. Woods begynte å jobbe med Butch Harmon som tenåring, og sammen gjennomgikk de to store svingendringer. Woods vant åtte majorer med Harmon, inkludert fire på rad i 2000 til 2001.

 

Woods splittet med Harmon i 2003, og gikk videre til å jobbe med Hank Haney. Med en helt ny sving vant han ytterlige seks majors, inkludert hans siste i U.S. Open i 2008.

 

Woods vant fem ganger på PGA-touren under Foley i fjor, men har ikke klart å være en faktor i majorene de siste årene. Foley har måttet ta mye av støyten for Tigers ustabile resultater.

 

Det synes Foleys elever Hunter Mahan og Justin Rose er urettferdig.

 

– Det er komisk, og det frustrerer meg. Men slik er verden vi lever i. Foley har gjort en bra jobb med Tiger. Han gjør jobben sin hver dag, og han gjør den bedre enn noen andre, sier Mahan.

 

– Det er vanskelig å forstå. Jeg stoler veldig på ham (Foley journ. anm.), og har tro på hans evner til å hjelpe meg med mitt spill. Jeg tror Seans utfordring med Tiger var at han måtte ta mange spesielle hensyn til Tigers helse, sier Rose.

 

Nå har ryktene startet å svirre rundt hvem som blir Tigers neste trener, og de store bettingselskapene holder Tigers tidligere trener Butch Harmon som favoritt. Mens Tiger har slitt de siste årene, har mange påpekt at Tiger burde gå tilbake til Harmon som trente Tiger under glansdagene.

 

Harmon var imidlertid raskt ute med å avfeie ryktene.

 

– Jeg vil ikke trene ham, og han kommer ikke til å spørre meg. Jeg mener han ikke trenger noen svingtrener. Hvis jeg skulle gitt et råd til Tiger ville jeg sagt: «Du er tidenes beste golfspiller, bare gå på rangen og slå», sier Harmon til Golf Channel.

 

Odds for hvem som blir Tigers neste trener