Årsaken er at han spyttet på den 12. greenen etter at han misset en parputt i helgens Dubai Desert Classic. Episoden skjedde nesten et år etter at han offentlig gikk ut og sa at han måtte forandre oppførselen sin og gjøre den «mer respektfull i forhold til golfsporten».

Størrelsen på boten er ikke kjent, og vi snakker uansett ikke om store summer for en mann som angivelig fikk 1,8 millioner pund bare for å stille opp i turneringen.

Tiger ba mandag om unnskyldning via sin twitter-profil:

– Det var ubetenksomt å spytte på den måten, og jeg vet bedre. Jeg tenkte meg bare ikke om, og jeg ønsker å si unnskyld.

Tiger bør kanskje være takknemlig hvis han unngår myndighetene i De Forente Arabiske Emirater. Det er nemlig forbudt i spytte offentlig i landet.

«Å spytte på offentlige steder er noe lamaer gjør. Du er annerledes – ikke spytt i offentlige områder» het det i en annonsekampanje for tre år siden.

Det var Ewen Murray, en av Sky Sports’ kommentatorer, som satte fokus på Woods’ spytting på det 12. hullet.

– Du ser på arbeidsmoralen hans, og han er en inspirasjon til alle som forsøker å bli en profesjonell golfspiller. Men det er noen deler av ham som bare er arrogant. Nå må noen som kommer etter ham, kanskje putte over spyttet hans. Det blir ikke mye verre enn det, sa han.

Det ble også gjort et nummer ut av at Woods bannet ute på banen.

Tiger endte på 20. plass i Dubai Desert Classic – hans verste plassering noensinne i en turnering på Europatouren. Han har nå gått 17 turneringer uten seier.

Woods’ neste turnering er WGC-Accenture Match Play Championship i Arizona i neste uke.

Kilde: golf365.com