Tips til vårens utstyrshandel!

Proshopper fylles i disse dager opp med årets køllenyheter. Ny driver for femte år på rad? Eller skal du kanskje bytte ut den slitne wedgen din? Her er noen gode råd før du åpner lommeboka.

Publisert

Finn demodager

Her får du god tilgang til utstyr og kvalifisert hjelp. Du treffer folk som kan sitt merke og gir deg generell hjelp ved å si hvilken type skaft du trolig trenger. Mange av dem har med avanserte verktøy som FlightScope og TrackMan. Dette får de færreste av oss brukt i hverdagen. De gir et spennende innblikk i hva som faktisk foregår i svingen din.

(Foto: Lars Martin Bøe/Norsk Golf)

Ikke alle trenger fitting

For å få maks ut av slagene dine – jo, da trenger du det.

For å ha det litt mer gøy og slå litt bedre slag holder det ofte å oppgradere fra din gamle kølle. Vi skal ikke gjøre det til en nødvendighet å bruke tid og penger på eksperter for å spille golf. En statisk fitting er basert på enkle tall som svinghastighet og høyde og er bedre enn ingenting.

(Foto: Getty Images)

Sammenlign med det du har

Ta med dine egne køller når du skal teste. Det er egentlig meningsløst å bare legge vekt på hvordan en ny kølle presterer der og da. Du blir forelsket når den nye driveren ser ut til å fly så mye lengre enn den gamle. Ikke la deg blende. Inne på simulator skal man også være klar over at det er mulig å skru opp effekten av slagene. Du får en liten ‘boost’ gjennom datahjelp. Det kan være verd å spørre om dette før du prøver køller.

(Foto: Christian Furu/Norsk Golf)

Skift grep

Nytt grep er en enkel vei til nye køller. Veldig mange trenger midsize grep. Da slapper du mer av i hendene og det er bra for svingen din. Du vil også bli mindre sliten i løpet av runden. Golf Pride og Lamkin er ute med spennende nyheter. På Hauger kan du kjøpe Pure Grips som blåses på med trykkluft, en jobb som er unnagjort på få minutter. Hvis du syns det blir litt dyrt å kjøpe 8-13 nye grep finner du fram børste, klut og vann. Vask de gamle grepene, bruk gjerne litt såpe, og de blir veldig mye bedre.

(Foto: PGA)

Tips til nybegynneren

Se på helsett. Mange av dem har gode køller. Å kjøpe alt samlet er enkelt og greit, det kan bli litt overveldende når du tenker på alle typer køller du skal ha. Og bag, det får du jo med i helsettene. Ikke vær redd for å spørre om du får prøve dem dersom butikken har mulighet til det innendørs eller på rangen.

(Foto: Wilson)

Tips til de som nettopp har begynt å ta golf på alvor

Nå bør du se på de litt penere køllene som har tilgivende egenskaper. I dag får du svært pene hoder som med moderne teknologi på innsiden hjelper deg langt mer enn de ser ut til å gjøre. Vær realistisk. Enten kjøper du køller for de gode dagene eller for alle dagene. Hvis du vil ha litt tøffe køller kan det være en fordel å gå for litt lettere og snillere skaft.

(Foto: Lars Martin Bøe/Norsk Golf)

Tips til damer

Sjekk damekøllene, men ikke nøy deg med bare dem dersom du tar golf seriøst. Herrekølle med riktig skaft kan være en like god eller bedre løsning. Mange av merkene tilbyr svært godt utvalg for damer i årets nyheter. Noen med egne farger og stil, andre med helt standard hode. Viktigst av alt er at du stoler på deg selv og ikke lar andre bestemme hva du som damespiller skal bruke.

(Foto: Benjamin A. Ward/NGF)

Tips til gode spillere

Golfere i denne gruppen vet oftest hva de vil ha. De er trofaste til merket sitt. Titleist 714 MB og CB er en nyhet verd å se på, men det er et flott år for dere som vil utforske andre områder. Nike Pro Combo, Adams XTD Forged, TaylorMade TP MC og MB, Ping S55, Mizuno MP4 og MP54 – det er mye utrolig bra på markedet. Sjekk også ut nye skaft som DG Pro og KBS Tour-V.

(Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Tips til seniorer

Vårt beste tips er å vurdere snillere flex. Mange bruker samme køller og skaft som da de var litt yngre og sterkere. Du kan oppleve forskjeller du aldri hadde drømt om hvis du får tilpasset skaftet. Senior flex grafitt i jern virker kanskje pysete, men la resultatet tale for seg. Mange seniorgolfere sier de sliter med høyde på slagene og får ikke ballen til å stoppe på greenen. Det er mange ting vi bare må leve med, men akkurat det problemet kan fikses med litt hjelp.

(Foto: Flickr)

Hvilke køller for hvilket handicap?

Grensene er ikke like klare som før, men de vanlige køllegruppene er fremdeles greie å forholde seg til.

SGI – Super Game Improvement.

De store hodene med veldig mye hjelp. Lite pene men fantastisk effektive. Dette er gøy golf på den riktige måten. Mange får et nytt liv på golfbanen når de innser at det er denne typen køller de skal spille med. Årets mest oppsiktsvekkende jernsett i denne kategorien er Karsten Anser.

GI – Game Improvement 

Vi beveger oss inn på penere hoder, men tradisjonelt sett har de lagt et godt stykke unna vakkert på skalaen. Det har endret seg, du får nydelige køller med god hjelp. Callaway Apex og Apex Pro, Nike Covert Forged og TaylorMade TP CB er eksempel på jern du tar en kikk på her.

Players – ‘Spillerkøller’

Køller for de med gode balltreff og god kontroll. Her strekker hjelpen seg fra fullstendig fraværende til veldig lite. En god ide kan være å blande et sett. Titleist 714 er en god kandidat for dette.

Powered by Labrador CMS