24-åringen, som er den yngste som har vunnet fem majortitler, har nå vært verdensener i over to år. Men en ledelse på toppen av rankingen som for noen måneder siden var overlegen, begynner nå bli hentet inn av Na Yeon Choi og Stacy Lewis.

 

Da Rolex Rankings ble oppdatert mandag, stod Tseng med 9,53 poeng, mens Choi og Lewis følger like bak med henholdsvis 8,85- og 8,84 poeng.

 

På samme tidspunkt i fjor hadde Tseng 16,69 rankingpoeng, mens Choi hadde 9,03 og Lewis 6,23.

 

Tseng innrømmet etter søndagens 28. plass i HSBC Women’s Champions i Singapore at topprankingen har vært en byrde, og at det bidro til hennes svake form siden midten av fjoråret. Etter å ha startet 2012 med seiere i tre av sine første fem turneringer, har hun nå ikke stått på toppen av pallen siden Kia Classic i mars.

 

– Det er tøft, og det er veldig ensomt. Ingen vet hvordan du føler. Alle ønsker å være i dine sko, men ingen vet hvor vanskelig det er. Det føltes bra det første året jeg var verdensener. Men for hver måned bygger forventningene til meg seg opp, og det fører til et stort press, sier Tseng.

 

Taiwaneseren har begynt å vise tegn til å finne formen igjen denne sesongen, med to pallplasseringer i hennes to første turneringer i Australia og Thailand. Neste uke tar hun seg fri for å jobbe med svingen. Deretter skal hun forsøke å forsvare tittelen i RR Donnelley LPGA Founders Cup i midten av mars.

 

– Jeg vil tenke mer på meg selv fremover. Om jeg mister topprankingen vil jeg få den tilbake en dag, konkluderer Tseng.

 

NB! Apropos verdensranking: Dette er Suzann Pettersens 300. uke på rad i topp-10 på kvinnenes verdensranking.