Gradvis har restriksjonene blitt sluppet opp, golfspillerne myldrer rundt om på norske baner – og gradestokken har pushet 30 i store deler av landet i en lang periode.

Da er det fristende med golfbil. Og fristende med en liten skrøne slik at man kan sitte to i én bil.

– Det er vanskelig å ha kontroll, sier Matthias Gullberg, daglig leder i Asker Golfklubb og leder av GAF. 

For det er mange som sier de bor i samme husstand selv om det ikke er tilfelle. I andre tilfeller opplever man at én leier golfbil for så å plukke opp spillepartneren så fort de er ute på banen og ute av syne for de i proshopen.

Én meter gjelder fremdeles

Det er en problemstilling man opplever i klubber over hele landet. Men for de som jobber i klubbene er det nesten håpløst å ha kontroll og håndheve reglene. De er nødt til å stole på at folk vet sitt eget beste.

– Akkurat når det gjelder golfbiler virker det som om folk ikke tar dette seriøst, sier Gullberg litt undrende og understreker at det er opp til hver enkelt å sørge for at reglene blir fulgt. 

Én meters avstand gjelder fremdeles på golfbanen, og de reglene gjelder fremdeles selv om de løsnes opp på andre områder.
Hvor stort omfanget av den «ulovlige» kjøringen er vet man ikke sikkert. 

– Men i motsetning til andre koronaregler som folk er veldig flinke til å følge, virker det som om det med golfbil ikke tas like seriøst, avslutter Gullberg.