Det blir nok av norske spillere å følge denne uken på de europeiske tourene. I ukens Europatour-turnering, Nordea Masters på Bro Hof i Stockholm er tre nordmenn klare for spill – Eirik Tage Johansen, Jan-Are Larsen, samt Marius Thorp som i helgen gjorde et lite «comeback» med 27. plass i Credit Suisse Challenge Sveits. Nå får han også et gjensyn med Europas høyeste nivå, i det som blir hans første ET-turnering på en måned.

Eirik Tage Johansen på sin side bidro denne uken til at Stavanger Golfklubb tok gull i lag-NM på hjemmebane. I likhet med Thorp er det også en måned siden for Tage at han sist var i aksjon på Europa-touren.

I English Challenge på Challenge-touren fortsetter Espen Kofstad sin spennende jakt om en den viktige topp 20-plasseringen på tourens pengeliste, som sikrer automatisk kvalifisering til neste års Europa-tour. Så langt i år har han spilt inn 27 986 euro, snaue 220 000 kroner. Det gir ham en 26. plass på listen, 4 213 euro bak Matt Ford som for øyeblikket innehar 20. plassen.

Unggutten Elias Bertheussen fra Trondheim får også muligheten i England, sammen med Ecco-og Nordea Tour-spiller Christian Aronsen som har imponert med solid spill gjennom hele sesongen. Han er nå belønnet med et wild card til turneringen.

Sist men ikke minst har vi Suzann Pettersen som i anledning kvinnenes «femte major» Evian Masters er i Frankrike denne uken. Tutta er nummer tre på kvinnenes verdensranking, med kun Cristie Kerr og Yani Tseng foran seg på listen. Nå skal hun jage sin andre seier for sesongen, og samtidig forsøke å gjenerobre andreplassen på rankingen som hun hadde for et par uker siden.

 

Nordea Masters

English Challenge

Evian Masters