Callaway SuperSoft er en av våre favoritter. Den gjorde det skarpt hos et bredt testpanel og prisen er god. Nå kommer Chrome Soft med mye av det samme i en litt annerledes innpakning.

 

Lav kompresjon er en stor fordel for normale og lave svinghastigheter. Wilson DX2 ble målestokken for de andre med sin 40 kompresjon. Deres tourball FG Tour har 70 kompresjon. Til sammenligning har Chrome Soft 65, altså ligger den like rundt FG Tour.

 

Callaway mener Chrome Soft er den optimale kombinasjonen av lengde og stabilitet fra tee, sammen med god følelse og kompresjon selv med wedger og jern. En ball som gjør alt. Selv Phil Mickelson virker å være begeistret for Chrome Soft.

 

Vi skal ikke drepe gleden av å lansere en ny ball, men vår balltest i 2014 viste svært få forskjeller i ballbane, spinn og lengde uansett hva vi valgte. Når produsentene sier at den ene typen ball ikke flyr like langt som den andre er det egentlig snakk om under 10 meter med driver og noen få meter med jern. Ta alt slikt med en klype salt, vær bevisst og kritisk når du skal velge ball og ta gjerne den som gir deg uttelling i nærspillet.

 

Hvis Chrome Soft bygger videre på det gode man gjorde med SuperSoft kan det bli en svært god ball. Disse to modellene er egentlig alt Callaway trenger i ballkolleksjonen sin. Veiledende pris for Chrome Soft er 349,- og den kommer for salg 16.januar 2015.