Selv om Norge fortsatt må vente på å få vår første herregolfer med i U.S. Open, blir det solid «norsk» deltagelse i årets kvinnelige utgave av turneringen i New York i slutten av juni.

 

Mens Oslo GKs Suzann Pettersen skal jage karrierens andre majortriumf og hennes første siden 2007, har også Bærum- og Asker GK hver sin spiller med i startfeltet.

 

Florida-baserte Caroline Westrup er svensk statsborger, men er født og oppvokst i Bærum, og er medlem av Bærum Golfklubb.

 

Tirsdag var hun en av 84 spillere i kvalifisering på Heathrow Country Club i Flroda som kjempet om bare fire plasser i turneringen,  og med runder på 71 og 72 slag kapret hun andreplassen, og klarte dermed å presse seg gjennom det trange nåløyet.

 

– Vi må bare gratulere Caroline med en fantastisk prestasjon, skriver Bærum Golfklubb på sine hjemmesider.

 

Klar for mesterskapet på Sebonack Golf Club fra 27. til 30. juni er også Asker Golfklubbs Karinn Dickonson, som vant sin kvalifisering i Oregon med runder på 72 og 74 slag. Dickinson er født i Asker, men er amerikansk statsborger og bor i dag i Seattle på USAs nord-vest-kyst.

 

Torsdag skal også Marita Engzelius i gang med U.S. Open-kvalifisering. Vi krysser fingrene, og gratulerer samtidig de kvalifiserte spillerne med prestasjonene!