Det begynner virkelig å snøre seg sammen i toppen av Irish Open etter dagens tredje runde i Europa-touren. Nå deler tre menn den gjeveste plassen. Alt ligger til rette for en thiller-avsluttning når den siste runden avsluttes i morgen mellom David Howell, Simon Dyson og Richard Green.

Førstnevnte var garantert mest fornøyd med å ligge øverst på tabellen med de to engelskmennene. Etter en utrolig 64-runde, kunne Howell smile litt ekstra etter det siste hullet. For publikum ga det lille ekstra for australieren.

– Jeg tror jeg fikk den store inspirasjonen fra den kjempe gode atmosfæren. Jeg gjorde alt veldig bra, så jeg er fornøyd. Jeg ga meg selv sjansen, det er hovedpoenget forteller 36-åringen etter den tredje runden til europeantour.com

 

Ordkrig før siste runde

Selv om Howell viste stort spill, er det to andre som også vil kjempe om 1. plassen. Simon Dyson mener og advarer de andre spillerne at han er i god form for øyeblikket.

– Jeg tror ikke golfkølla har ligget så godt som den gjør nå i hendene mine i hele år, så jeg ser frem til den siste runden, sier Dyson.

Heller ikke Richard Green var tilbakeholden på troen av egne evner før den siste runden.

– Jeg har et rykte på meg at jeg virkelig slår til på den siste runden, så jeg håper det skjer i morgen, understreker Green.

 

Leaderboard finner du HER

 

Danske i tetsiktet

Selv om tre spillere deler førsteplassen, kommer det alltid noen bak som vil være med på leken. Bare to slag bak trekløveren, ligger Stephen Gallacher. Og slaget bak ligger danske Søren hansen på en delt 5.plass. Det er derfor ikke noe avgjort i kampen om seier i irish Open.

PS. Rory McIlroy spilte i samme flight som David Howell. McIlroy spilte langt under sitt beste med en 72-runde, og ligger på en delt 32-plass. Etter runden kunne McIlroy fortelle hva som måtte til for å roe nervene.

– Jeg føler jeg trenger noen drinker eller noe. Det var en dårlig start, men jeg fikk det til mot slutten, sier en deppet McIlroy.