De neste to årene har skal Norwegian Challenge bli arrangert i Norge. I den sammenheng har trondheimsklubben Byneset kastet seg inn i kampen om å få arrangere turneringen, i følge Byavisa. For Byneset Golfklubb mener de har det som skal til for å holde et arrangement på denne størrelsen.

– Da vi arrangerte NM i golf her i 2010, uttalte presidenten i Norges Golfforbund at det var det beste norgesmesterskapet i golf som noensinne var arrangert. Nå vil vi ta skrittet videre og arrangere en større internasjonal turnering. Forhåpentligvis i 2012. Hvis ikke så går vi for 2013. Jeg mener vi har en meget sterk søknad, forklarer daglig leder i Byneset Golfsenter, Terje G. Aasen til Byavisa.

Om den europeiske eliten i golf kommer til Trondheim er enda usikkert. Avgjørelsen om hvor Norwegian Challenge 2012 kommer til å bli spilt, blir avgjort i midten av november. Aasen tror uansett at Byneset Golfklubb har en god sjanse til å være blant de øverste kandidatene i Norge til å arrangere et slikt mesterskap.

– Vårt golfanlegg er etter min mening en av de tre beste og mest komplette golfbanene i Norge. Å arrangere en slik turnering er en stor oppgave, men definitivt noe vi har både kompetanse og forutsetninger for å gjennomføre, sier Aasen til avisen.


Aasen forteller videre til avisen at Norwegian Challenge bør spilles steder utenom de tradisjonelle banene i Sør-Norge. Derfor kommer Aasen med en liten oppfordring til Norges Golfforbund.

– Jeg både håper og tror at golfforbundet tenker litt nytt i forhold til arrangementsted når de skal tildele de to turneringene i 2012 og 2013, sier Aasen.

 

Hva mener du? Si din mening i kommentarfeltet under.