Donald Trumps kontroversielle uttalelser rettet mot meksikanske invandere da han lanserte sitt presidentkandidatur for republikanerne 16. juni har fått mange til å reagere – og ta grep. 

PGA, LPGA og USGA var raskt ute med å ta avstand fra Trumps kommentarer. I en felles uttalelse sa de at Trumps utsagn er «uforenlig med vårt sterke engasjement for et inkluderende og innbydende miljø i golfsporten».

Les også: Trump: Golf bør være for samfunnseliten 

For LPGA-sjef Mike Whan var imidlertid ikke den offisielle uttalelsen nok. Forrige to uker siden lettet han på trykket og sa han hadde foretrukket av neste ukes Women’s British Open ikke ble spilt på Donald Trump-eide Turnberry.

I et brev adressert Whan, publisert på Golfchannel.com slår Trump tilbake, og sier Whan mangler «normal folkeskikk». I brevet dukker også navnet til det norske LPGA-esset Suzann Pettersen opp:

«Kjære Michael. Som du sikkert allerede vet har jeg vært en hengiven følger av damegolfen i veldig mange år. Andre har ikke villet ha noe med LPGA-touren å gjøre, og galt den dødsdømt og uten fremtid. Her har jeg stått ved damespillernes side og gitt dem full støtte. Jeg har forsvart LPGA-touren i mange år, og blitt kjent med flere av spillerne også utenfor golfen. Natalie Gulbis, Suzann Pettersen og flere andre har ved ulike tilfeller omtalt den positive innvirkningen jeg har hatt på damegolfen, noe jeg er stolt av å høre», skriver Trump i brevet til Whan og fortsetter:

«Dere er 100 prosent bundet til kontrakten om å spille Women’s British Open på den fantastiske Ailsa Course, men basert på din uforskamte kommentar til pressen kan du se på dette brevet som en mulighet til å bryte kontraktet og spille turneringen på en annen bane enn Turnberry (som jeg eier).» 

LPGA Tour har ikke kommet med noe offisielt svar til brevet, og British Open spilles som planlagt på Turnberry.

Fra misset cut til Oslo-ferie til Skottland

Suzann Pettersen gjør som herrene og har reist over dammen for å forberede seg med linksgolf allerede denne uken.

Tutta stod over forrige ukes LPGA-turnering i Ohio, og ristet av seg U.S. Open-skuffelsen med litt sommerferie hjemme i Norge. Det ble imidlertid ikke mange fridagene for Tutta – denne uken bærer det ut på golfbanen igjen.

Hun er med i Ladies Scottish Open på Dundonald Links, generalprøven til British Open. Med i ukens felt finner vi også Caroline Martens og nummer 6 på Ladies European Tours pengeliste, Marianne Skarpnord.

– Det er alltid kult å spille i Europa. Jeg er jo heller ikke bortskjemt med flere norske på start, så dette blir bra, sier Tutta i en pressemelding før turneringen.

I likhet med Tutta skal også Skarpnord spille British Open på Turnberry neste uke.

– Jeg gleder meg til å spille linksgolf de neste to ukene, forhåpentligvis med litt mindre vind enn i The Open, konstaterer Skarpnord.