I en alder av 22 år ser Yani Tseng allerede ut til å få en kanonkarriere på LPGA-touren. Den unge Taiwaneseren er inne i sin syvende uke på toppen av verdensrankingen, og i årets første majorturnering, Kraft Nabisco Championship er hun i gang igjen.

Tseng sikter på å vinne turneringen for andre året på rad, og etter å ha startet dagen tre slag bak tar hun med seg en ledelse på to slag til fjerderunden. I fjor slo hun Suzann Pettersen med ett slag, og tok med det sin andre av totalt tre majortitler. Tseng leverte feltets laveste score med seks under par lørdag, og ligger 12 under par for turneringen. På ti under ligger amerikanske Stacy Lewis på andreplass. Ytterligere to slag bak følger Morgan Pressel. Michelle Wie okkuperer fjerdeplassen, seks under par.

Tseng har nå muligheten til å bli den første til å vinne turneringen to ganger på rad siden Annika Sörenstam i 2001-2002. Hun vil også være den åttende spilleren i Kraft Nabisco Championships historie som har vunnet turneringen mer enn en gang om hun klarer å holde løpet ut søndag.

Tseng føler positivitet har vært nøkkelen til hennes solide spill denne uken.

– Jeg har det virkelig gøy der ute. Det blir viktig for meg å holde humøret oppe også imorgen for det hjelper meg veldig med å senke skuldrene.

Hun forteller at smilet fungerer som medisin på golfbanen.

– Selv om jeg er nervøs så smiler jeg, jeg tror publikum setter pris på det. Det får meg til å slappe mer av og spille bedre golf. Selv når jeg slår et dårlig slag forsøker jeg å smile, og heller fokusere på neste slag med en gang. 

Suzann Pettersen er også i aksjon på Mission Hills denne uken, men har så langt hatt problemer med å komme ordentlig i gang. Lørdag spilte hun seg opp åtte plasser med en runde på par. Med runder på 75, 71 og 72 slag ligger hun på en delt 28. plass, to over og 14 bak Tseng. Hun har fire slag opp til en topp ti-plassering. 

 

Leaderboard


Kilde: LPGA.com