TOURSVEIPET//

Tung sisterunde for Borge – Kofstad falt av i Singapore

Celine Borge fikk en blytung avslutning på ukens LPGA-turnering i Los Angeles. Det lyktes heller ikke for Espen Kofstad å klatre på resultatlistene da en ny svenske klatret til topps på DP World Tour.

Bare to norske toppspillere var i aksjon denne helgen. Både Celine Borge og Espen Kofstad klarte cutten, men falt av gjennom helgen.
Publisert

Tønsberg-jenta så ut til å få en etterlengtet opptur da LPGA-touren retunerte til den amerikanske vestkysten denne uka.

Etter innledende runder på 72 og 70 slag i Fir Hills Championship, sikret Borge seg helgespill med god margin og beholdt posisjonen med en 71-runde lørdag. 

Men søndag glapp det for Vestfold GK-proffen som måtte se scorekortet farges med bogeys og dobbelbogeys. Allerede etter ni hull var hun seks over par. Det endte med 80 slag, ni over par på runden og det samme totalt. Dermed falt hun til en 63. plass på resultatlisten og fikk med seg beskjedne 4 750 dollar, rundt 50 000 norske kroner, for innsatsen. 

Solid fra tee

Etter fem turneringer på årets LPGA Tour har Celine Borge spilt inn drøye 20 000 dollar. Det står i sterk kontrast til debutsesongen i fjor da Tønsberg-jenta grep sjansen umiddelbart og i løpet sommeren spilte seg helt inn i diskusjonen om en plass på Solheim Cup-laget.

Etter sykdom og forfall til Women´s Open, kladdet det vesentlig mer utover høstsesongen. Og Borge har fortsatt til gode å finne igjen storspillet fra første halvdel av 2023. Et år som endte med to tredjeplasser i majorturneringen Evian Championship og Dow Great Lakes Bay Invitational – og helgespill i 16 av 24 starter.

Etter 18 runder på årets LPGA Tour viser statistikken at den norske jenta har vært solid nok fra tee med 75% fairwaytreff. 

Men hun er helt nede på 119. plass på rankingen når det gjelder greens in regulation. Og heller ikke putteren har vært like varm som tidligere. Her er hun på 100. plass på rankingen i 2024-sesongen.

Nelly Korda vant Fir Hills Championship, ni slag under par, og sikret seg førstepremien på 300 000 dollar.

Åpnet bra i øst

Heller ikke Espen Kofstad fikk det helt til å stemme i helgen. Oslo-proffen startet godt i DP World Tour-turneringen i Singapore med en skarp 69-runde torsdag. Den påfølgende andrerunden på 74 slag var nok til å klare cutten. 

Men med helgerunder på 75 og 73 slag endte Kofstad turneringen tre over par og på delt 75. plass, med bare tre spillere bak seg over cutgrensen.

Statistikken viser at også Kofstad har lyktes best med drivingen så langt i sesongen. Etter ti starter er han høyt oppe på listene som måler presisjon og lengde fra tee. Her er den norske veteranen rangert som henholdsvis nummer 31 og 49 på DP World Tour.

Det er og rundt greenene at det så langt har skortet for nordmannen, som er nummer 139 i putting (snitt på 30,61 per runde) og 134 fra sanden (sand saves på 40,5%).

Jesper Svensson (68, 73, 67, 63) vant Porsche Singapore Classic og førstepremien på 392 000 euro, 17 slag under par, etter en gnistrende sisterunde. Det var den svenske rookiens første seier på DP World Tour etter to andreplasser tidligere.

Powered by Labrador CMS