Tutta & co. kåret til årets lag

De europeiske triumfantene fra Solheim Cup i Irland ble kåret til "Årets lag" under Sportswomen of the Year-utdelingen.

Europas kaptein, Alison Nicholas mottok den prestisjetunge prisen under et stjernespekket arrangement i London onsdag kveld. Solheim Cup-vinnerne slo roerparet Katherine Grainger og Anna Watkins, som tidligere i år vant VM i Slovenia.

Prisen ble presentert av den tidligere britiske friidrettsutøveren Lord Coe, og Nicholas sa i sin takketale:

– Jeg er henrykt over å motta denne prisen på vegne av hele laget, for dette var virkelig en lagseier.

Taekwondo-mester Sarah Stevenson ble kåret til årets kvinnelige idrettsutøver, mens syklisten Lucy Garner vant prisen for årets unge kvinnelige utøver. Dette er det 24. året prisutdelingen blir arrangert, og har vokst opp til å bli en av de mest prestisjetunge og innflytelsesrike arrangementene på britenes sportskalender.

Europas Solheim Cup-lag som vant 15-13 over USA i september bestod av Suzann Pettersen, Christel Boeljon, Laura Davies, Sandra Gal, Sophie Gustafson, Caroline Hedwall, Catriona Matthew, Maria Hjorth, Melissa Reid, Karen Stupples, Anna Nordqvist og Azahara Munoz. Seieren var Europas fjerde av de totalt 12 turneringene som har blitt arrangert siden konkurransen begynte i 1990.

(Kilde: ladieseuropeantour.com)