Torsdag går startskuddet for årets andre majorturnering, Wegmans LPGA Championship på Locust Hill Country Club i New York. Selv om det ble misset cut i «generalprøven» i New Jersey forrige uke, stresser ikke Tutta nevneverdig av den grunn.

 

– Formen føles god. Jeg har fått spilt veldig mye turneringer i det siste, det er jeg veldig fornøyd med. Jeg føler meg skarp. Det var ikke meningen at forrige uke skulle bli en testuke, men det ble bare slik, forteller Tutta til Norsk Golf onsdag.

 

Tutta sier hun har jobbet med ulike detaljer på rangen som hun bestemte seg for å prøve ut i turneringen.

 

– Det er snakk om veldig små justeringer som tilskuerne ikke kan se med det blotte øye. Det er noe helt annet å stå på rangen enn ute på banen i konkurranse, og noen ganger må du bare prøve deg med det du jobber med ute i turnering, sier Tutta til Norsk Golf.

 

Tirsdag spilte hun innspill på Locust Hill, og skal vi tro 32-åringen er det en knallhard test som venter spillerne når startskuddet går på torsdag.

 

– Jeg var ute på banen med caddien for å legge strategi for uken. Banen spilles ekstra vanskelig i år. Fairwayene er klippet helt inn, og roughen er sinnsykt tykk. Mange steder er det et automatisk straffeslag å havne i roughen, man må bare chippe seg ut.

 

Les også: – Jeg tør å være best

 

Selv om forberedelsene til majorturneringer stort sett er de samme som andre turneringer, trente hun ekstra på ulike typer utslag i forrige ukes turnering som hun vet hun får bruk for i New York denne uken. Slagene passet ikke nødvendigvis forrige ukes bane, men ble benyttet for å forberede seg til denne uken. En strategi blant annet Nike-kollega Tiger Woods er kjent for å bruke.

 

– Det handler om å prøve ut ting i turnering. Du skal ikke se bort fra at Tiger slo noen slag på Memorial i helgen hvor han hadde Merion (arrangør av U.S. Open neste uke journ. anm.)  i bakhodet. Det er en interessant måte å tenke på. Det handler om å teste ut ting i konkurranse, forklarer Tutta.

 

Les også: Så nær har hun vært ny majortriumf

 

Norsk Golf skrev tidligere denne uken at Tutta er den spilleren i LPGA-sirkuset med flest pallplasseringer i majorer uten seier de siste årene. Hun endte på andreplass bak Shanshan Feng i fjorårets utgave av turneringen, og og havnet på tredjeplass i årets første major, Kraft Nabisco Championship. Det begynner nok å krible etter en ny majorseier for Tutta. Den forrige kom i 2007.

 

– Det begynner å bli en stund siden ja, men jeg er på rett vei. Det er veldig tøft å hevde seg i majorene. Ikke bare er det de sterkeste startfeltene, men banene settes også opp mye vanskeligere enn det vi vanligvis spiller på i andre turneringer, avslutter Tutta overfor Norsk Golf.

 

Hun slår ut torsdag på hull 10 kl.18:59 norsk tid. Hun går i ball med forrige ukes vinner Karrie Webb og Moriya Jutanugarn.