Dermed har 31-åringen klatret hele 56 plasser siden torsdagens åpningsrunde, og hennes delte 12. plass er hennes nest beste plassering denne sesongen.

 

Tutta startet dagen på delt 21. plass, og fikk en knallstart med tre birdies på de første seks hullene. To strake bogeys på det 9. og 10. hullet gjorde at hun falt tilbake igjen, men med ytterlige tre birdies på de siste syv hullene kom hun seg inn på -10 sammenlagt i turneringen. Amerikaneren Stacy Lewis vant, ett slag foran ungjenta Lexi Thompson som avsluttet forrykende med en runde på syv under par.

 

– Det har vært en del god golf de siste dagene. Tålmodighet er ikke min sterkeste side, men jeg jobber med det. Terry (caddien journ. anm.) og jeg flyr hjem til Orlando i natt. Jeg har en økt med David Leadbetter i morgen, før turen går ned til Rio de Janeiro for HSBC. Tid er verdifullt!, skrev Tutta på sin blogg etter runden.

 

Med hennes 12. plass, kunne hun innkassere 19 400 dollar, omlag 111 000 kroner. Neste turnering på programmet blir HSBC LPGA Brasil Cup 5. – 6. mai.

 

Runde 3

Suzann Pettersen fortsatte klatringen, men klarte ikke å korte ned på forspranget til teten før søndagens avslutningsrunde av LPGA Mobile Bay Classic.

Etter å ha plassert seg på 68. plass etter den første runden, har Suzann Pettersen klatret jevnt og trutt opp leaderboardet i Mobile, Alabama. Fredag gjorde hun et tigersprang på 33. plasser, og lørdag klatret hun ytterlige 14 plasser opp leaderboardet. Likevel økte forspranget opp til teten fra seks til åtte slag.

Tutta deler nå 21. plassen med syv andre spillere, blant annet svenskene Caroline Hedwall, Anna Nordqvist og Karin Sjödin. Tredjerunden endte til slutt på 69 slag. Oslo-jenta leverte stabil golf store deler av runden, og så lenge ut til å levere et tilnærmet identisk scorekort som andrerundens – fire birdies og ingen bogeys. Dessverre skulle dagens første og eneste bogey komme på det nest siste hullet, og dermed måtte hun signere for tre under par. I følge henne selv er det putteren som så langt har vært hindringen for at hun ikke hevder seg helt i toppen.

– Spiller solid golf, og når puttene starter å rulle i vil det ble enda bedre, skrev hun på sin hjemmeside etter runden.

Søndag slår hun ut kl. 17:49 norsk tid, i ball med amerikanerne Nicole Castrale og Anna Grzebien.

Runde 2

Suzann Pettersen klatret 33 plasser under andrerunden av Mobile Bay LPGA Classic.

Tutta hadde 68. plass og +1 som utgangspunkt før den andre runden, og var akkurat innenfor cutgrensen. Fredag klarte hun imidlertid å heve spillet sitt, og med et bogeyfritt scorekort bestående av fire birdies og resten par, kunne hun signere for en 68-runde. Mens hun torsdag avsluttet med tre birdies på de seks siste hullene, bl det i går to birdies på de tre siste.

 

– En solid 68-runde i dag! Klar for å sette inn støtet i helgen, skrev Tutta på sin Twitter-profil etter runden.

 

Med -3 sammenlagt deler hun nå 35. plassen, og har fortsatt seks slag opp til teten. Amerikaneren Stacy Lewis er nå i føringen, ett slag foran So Yeon Ryu, Karin Sjödin, Sydnee Michaels og Lindsey Wright.

 

 

Runde 1

Suzann Pettersen kjempet hardt i åpningsrunden av ukens LPGA-turnering, men endte til slutt over par for dagen.

31-åringen er i gang med sin åttende turnering på årets LPGA Tour, og noterte seg i forrige uke for sin beste plassering for året med 6. plass i LPGA Lotte Championship.

 

Nå er hun i gang med Mobile Bay LPGA Classic på RTJ Golf Trail, Crossings Course i Alabama, og befinner seg nede på en 68. plass etter første runde. Men plasseringen kunne fort vært mye verre.

 

Tutta startet dagen på banens back nine, og hadde en langt fra optimal start med tre bogeys og en dobbelbogey på de første ni. Da seks hull gjenstod var hun fire over for dagen, men på sterkt vis kjempet hun seg tilbake med tre birdies i innspurten. Med 73 slag på scorekortet er hun slaget innenfor den foreløpige cutgrensen, og har seks slag opp til kvartetten Caroline Hedwall (Sverige), Katie Futcher (USA), Lindsey Wright (Australia) og Jennifer Rosales (Fillipinene) i ledelse.

 

– Ikke den åpningsrunden jeg hadde håpet på på Mobile med 73. En tøff start på de første ni, men endte opp med tre birdies på de siste seks. Har mye mer å bevise. Godt at det er tre dager til med golf. Tidlig start imorgen, tee off kl. 08:18 (15.18 norsk tid journ. anm.) skrev hun på sin blogg etter runden.

 

Intervju Katie Futcher

 

 

 

 

Intervju Jennifer Rosales

 

 

 

 

Intervju Lindsey Wright