Tutta gikk ny runde på par

Tutta greide ikke å klatre nærmere teten etter nattens tredje runde i Alabama.

Etter en ny 72-runde, mistet Tutta i natt sjansen til å holde tritt med teten. Den norske jenta gikk en ny runde på par, som medførte at Tutta falt ned til en delt 19. plass sammenlagt.

Natt til søndag, norsk tid, fikk Suzann en lei start på den tredje runden i Alabama. Tutta noterte seg for tre par på de tre første hullene, men så kom to bogeys på rappen. Det tok lang tid før Suzann fikk rettet opp feilene på hull 5 og 6. På hull 15 fikk hun begynt opphentingen. Her fikk Tutta birdie på et par 4 hull. Neste hull fulgte hun opp med en ny birdie. Med to slag fikk Tutta ballen i koppen på hull 16. Dermed kom opphentingen litt sent til at Tutta kunne nærme seg toppen på resultattavlen.

Tutta endte på en delt 19. plass, 11 slag bak ledende Lexi Thompson som igjen gikk en «feilfri» runde på 67 slag.

Suzann var ikke den eneste spilleren som ikke har funnet seg helt til rette i Alabama. Verdenseneren Yani Tseng gikk en 75-runde og ligger på par etter tre runder. Tseng ligger nå på en delt 43. plass.

Leaderboard finner du HER

Runde 2

Suzann Pettersen falt syv plasser i Navistar LPGA Classic fredag. Torsdag fikk Suzann Pettersen en flott start på generalprøven til neste ukes Solheim Cup, da hun innledet med en runde på fire under par og femteplass. Fredag skulle det bli litt flere bogeys, og resultatet var en runde på par (72).

Tutta hadde en flott start på runden og var to under par etter fire hull, men gjorde derfra fire bogeys i tillegg til ytterlige to birdies. Dermed er hun fortsatt fire under totalt, og har nå seks slag opp til amerikanske Lexi Thompson i føringen. Thompson leder med to slag på Stacy Lewis og Becky Morgan. Verdensener og forrige ukes vinner, Yani Tseng deler 23. plassen, ett slag bak Tutta.

Runde 1

At Suzann Pettersen nærmer seg slutten på nok en fantastisk sesong på LPGA-touren, er ingen godt bevart hemmelighet. Hun ble topp ti sist helg – igjen – har to seire fra før av i år, og nå jager hun en ny tittel i Navistar LPGA Classic.

Det norske golfesset ligger godt plassert på femteplass etter første runde, fordi hun åpnet med en runde på fire under par. Det er tre slag etter ledende Jennifer Johnson, to bak Lexi Thompson og ett slag bak duoen Alison Walshe og Becky Morgan. Så følger sju spillere altså på fire under par.

Den soleklare, ubestridte verdenseneren Yani Tseng er også blant dem. Det betyr at det blir et rotterace inn mot søndagens finaledag.

– Det var en vanskelig dag. Det blåste mye, og greenene var så raske. Du får hjerteattakk på hver putt, og du prøver bare å ikke rote det til på enhver green. Det er noen av de vanskeligste greenene jeg har spilt på hele sesongen, særlig med bermudagresset. Farten gjorde det ikke noe lettere. Men jeg spilte ganske bra, jeg traff på jernslagene mine og jeg hadde en rekke sjanser. Og så hadde jeg en veldig bra par-save. Fire under i dag var bra, oppsummerte Suzann.