Tutta gjør mini-comeback i Saudi-Arabia: – En del av vervet

Solheim Cup-kapteinen er på startlisten til Aramco Team Series i Jeddah neste helg.

Publisert

Tre år etter at hun la opp, er tidenes norske kvinnespiller tilbake på banen når Ladies European Tour gjester Saudi-Arabia den 10.-12. november.

Det var golfsiden.no som først brakte nyheten om Tuttas comeback. Da Norsk Golf tok kontakt med Ladies European Tour onsdag formiddag for å sjekke om startlisten var riktig, fikk vi stadfestet fra LET-kontoret at Solheim Cup-kapteinen virkelig skal spille på Royal Greens Golf & Country Club neste helg.

Senere på dagen bekrefter også Suzann Pettersen det samme i en e-post til kommunikasjonsansvarlig Tom Rosenvinge i Norges Golfforbund:

– Jeg skal spille i Jeddah som en del av kapteinsvervet. Jeg skal også spille noen ulike pro-ams fremover, skriver Tutta.

Hun understreker at mini-comebacket først og frem handler om å komme nær de europeiske spillerne som er aktuelle for å møte USA på Finca Cortesin i september neste år.

– Jeg ønsker å bli bedre kjent med de spillerne jeg ikke kjenner, og av den grunn har jeg bestemt meg for at det er bedre å «walk the fairways» med spillerne. Lettere å break the ice! poengterer hun.

Det vil nok overraske de fleste å se Suzann Pettersens navn på startlisten i Jeddah sammen med tre andre norske spillere – Marianne Skarpnord, Madelene Stavnar og Karoline Lund.

Som kjent avsluttet Tutta en fantastisk karriere da hun selv satte den avgjørende putten i Solheim Cup på Gleneagles i 2019. Umiddelbart bestemte den norske stjernen seg for å legge opp, men nå får The Final Put enda et kapittel.

Etter det Norsk Golf erfarer skal Tuttas «comeback» på det høyeste turneringsnivået i Europa være et engangstilfelle og ikke noe mer enn det. I et podcast-intervju med Norsk Golf i midten av september avfeide hun tanken om å spille på sitt eget Europa-lag i 2023.

– Jeg er bare kaptein, og skal ikke spille i Solheim Cup, sa Tutta til Norsk Golf da.

I det siste har hun vært et hyppigere syn på banen og rangen. Men den dobbelte major-vinneren innrømmer at hun er spent etter tre år på sidelinjen.

Mitt eget spill kan funke greit i og med at det er team-format. Selvfølgelig er jeg litt spent på egen form, men jeg tar nok litt igjen på rutinen. Og så har jeg børstet litt støvet av køllene siste tiden, forklarer hun.

Med en premiepott på en million dollar – over ti millioner norske kroner – har Aramco Team Series i Jeddah raskt etablert seg som en av de største turneringene på Ladies European Tour. I likhet med de fire andre turneringene i samme serie.

Hovedsponsor Aramco er Saudi-Arabias statseide petroleumsselskap. Selskapet ledes av Yasir Al-Rumayyan, som også er styreleder for den saudi-eide fotballklubben Newcastle United og ansvarlig for kongedømmets offentlige investeringsfond – som igjen står bak LIV Golf.

Powered by Labrador CMS