Torsdag 13. juli starter årets tredje major-turnering. U.S. Open, som arrangeres for 72. gang, spilles på Trump National Golf Club, i Bedminster, New Jersey.

Suzann Pettersen (36) er én av 156 spillere som skal kjempe om tittelen i det som er den eldste av kvinnenes major-turneringer. 

God form

Flere gode enkeltrunder i de siste turneringene har vist at Tutta har noe stort på gang. Spørsmålet er om hun greier å sette sammen fire gode runder på én uke. Hun er optimistisk overfor Norsk Golf.

– Jeg spiller bra om dagen. Det har vært en bra start på sesongen, sier 36-åringen.

Så langt i 2017 har hun fem topp 10-plasseringer, med tredjeplass i ANA Inspiration (årets første major-turnering) og sjetteplassen LPGA Volvik Championship som de to beste.

– Jeg har spilt banen før sammen med Donald Trump, da det er hans bane. Det er en meget fin bane.

Favoritter

U.S. Open har stått på major-programmet hvert år siden 1950. Det er den golfturneringen for kvinner med mest prispenger. I 2017 er det fem millioner dollar i potten. Det tilsvarer drøyt 41 millioner norske kroner.

– Det er en bane som passer meg godt. Forberedelsene har vært gode og formen er på plass. Jeg skal gjøre mitt beste, sier Pettersen.

Tuttas beste plassering i U.S. Open er en delt andre plass i 2010. Alle de 25 beste spillerne på verdensrankingen stiller til start. Tutta, som er ranket som nummer 20 i verden, holder «the ususal suspects» for å være de største favorittene til å ta hjem tittelen.

– Det er de vanlige. Inbee Park (KOR) og Lydia KO (NZL) og så videre.

Tittelforsvarer Brittany Lang (USA) er også i startfeltet.

Torsdag

På de to første dagene skal Tutta spille i litt av en publikumsball, med Michelle Wie (USA) og Brittany Lincicome (USA). Trioen starter klokken 12:52, lokal tid, på torsdag.

Banen, Trump National Golf Club, er en par 72-bane, som er 6 732 yards lang. Det tilsvarer 6 155 meter.

Følg Tutta og kompani på Viasat Golf Norge fra klokken 20:00 på torsdag og fredag.

Starttider