Tutta, som startet søndagen tre slag bak teten, var halvveis inn i runden bare ett slag bak teten. Dessverre klarte hun ikke å sette inn støtet, med en begivenhetsfattig back nine bestående av en bogey, en birdie og resten par.

 

Tutta endte to under par for dagen og delt 6. plass. Med ni under par endte hun til slutt tre slag bak vinneren Stacy Lewis. 6. plass er forøvrig Tuttas nest beste plassering for sesongen.

 

Verdensener Stacy Lewis startet dagen på delt 7. plass, men rundet av uken med en solid runde på seks under par. Det holdt til seier med ett slags margin over det 17 år gamle stjerneskuddet Lydia Ko.

 

Lewis har gjort det vil vane å avslutte turneringer sterkt, og søndagen var intet unntak. Tre birdies på de fire siste hullene sørget for årets tredje seier.

 

– Det føles surrealistisk å tenke på hvor langt jeg har kommet fra jeg var amatør og frem til nå. Det har skjedd mye på de siste årene, frem til dette punktet hvor jeg har blitt verdensener og med mange seiere. Det er veldig spesielt for meg å vinne akkurat her, sier Lewis, som studerte ved University of Arkansas.

 

Forrige ukes U.S. Open-vinner, Michelle Wie startet sisterunden med en ledelse på to slag, men holdt ikke løpet ut. Med pluss to for dagen falt hun til 8. plass.

 

Suzann Pettersen startet året bare noen få desimaler bak Inbee Park på toppen av verdensrankingen, men 2014 har foreløpig vært uten de store høydepunktene. Hun har ikke vunnet på åtte måneder, og ligger nå 4,2 rankingpoeng bak verdensener Lewis. Inbee Park ble forøvrig søndag henvist til tredjeplass på verdensrankingen av Lydia Ko.

 

Neste uke er det duket for årets tredje majorturnering, Women’s British Open på Royal Birkdale. Tutta endte på fjerdeplass i fjorårets turnering, som Stacy Lewis også vant.

 

 

 


 

 

 

Runde 2

 

Suzann Pettersen brukte moving day i Walmart NW Arkansas Championship til å klatre opp til delt tredjeplass. Kan hun ta sin første seier siden oktober?

 

Før siste runde ligger hun nå bare tre slag bak den nye lederen, forrige ukes majorvinner Michelle Wie.

 

Tutta startet dagen på delt 14. pass, men takket være en stekt andrerunde beståene av fem birdies og en enslig bogey skal hun nå kjempe om en etterlengtet seier.

 

Slik det så ofte er for Tutta, var bunnsolid spill fra tee til green nøkkelen til hennes gode score. Hun traff 10 av 13 fairways, og 15 greener. Selv føler hun at hun har en del å gå på, både på og utenfor green.

 

– Jeg spilte bra i dag. Jeg kommer til å trenge en ny solid runde i morgen, for det går an å score lavt på denne banen, konstaterte Tutta etter runden.

 

Suzann Pettersen startet året bare noen få desimaler bak Inbee Park på toppen av verdensrankingen, men 2014 har vært uten de store høydepunktene. En delt 4. plass er hennes beste plassering på årets LPGA-tour, og hun har ikke vunnet en turnering på åtte måneder. Mens hun endte på andreplass på fjorårets pengeliste, ligger hun nå helt nede på 28. plass ($238 139), over 1,3 millioner dollar bak lederen og forrige ukes U.S. Open-vinner Michelle Wie.

 

Ikke alle spillerne rakk å bli ferdige med sine runder lørdag før spillet ble avblåst på grunn av våt bane. På toppen av leaderboardet viser Michelle Wie ingen tegn til «hangover» etter forrige ukes U.S. Open-triumf.

 

– Jeg er definitivt sliten, og vil bare bli ferdig med morgendagen. Det er en tøff golfbane som krever mye av deg. Jeg var usikker på om jeg skulle spille denne uken eller ikke, men spillet har vært bra så langt og jeg håper på en ny god runde i morgen, sier Wie.

 

 

 

 


 

 

 

Runde 1

 

Suzann Pettersen tar sikte på å legge forrige ukes U.S. Open-skuffelse raskt bak seg, og har fått en godt start i Walmart NW Arkansas Championship.

 

Der åpnet hun fredag med en solid runde på tre under par (68). Det gir henne delt 14. plass så langt, tre slag bak lederen Alena Sharp fra Canada.

 

Tutta spilte solid fra tee til green med 10 av 13 mulige fairwaytreff og 16 greentreff, og da dagen var omme stod det seks birdies samt tre bogeys på 33-åringens scorekort.

 

 

Wie fortsetter der hun slapp forrige uke, og er nok en gang å se i tetkampen. Fredag åpnet hun med fem under par, og deler andreplassen med Alejandra Llaneza (Mexico).

 

Ukens turnering blir Tuttas generalprøve før turen går til årets tredje major, Women’s British Open. British Open spilles på Royal Birkdale i England fra 10. til 13. juli.