«Hatten av for denne mannen, Donald Trump, du klarte det! Mr. President 🙂 Gratulerer, min venn», skrev Tutta på sin Twitter-konto morgenen etter valget. Reaksjonene lot ikke vente på seg.

Hennes Twitter-konto ble pepret med kritikk fra provoserte Twitter-brukere, både nordmenn og amerikanere, som reagerte på at Pettersen støttet en mann hvor de kvinnediskriminerende kommentarene aldri er langt unna.

Nå sier Tutta til NTB at hun ble overrasket over reaksjonene:

– Ha ha, mange mener mye om mangt, men å gratulere en man kjenner som tilfeldigvis vant presidentvalget, er i min bok innafor. Jeg gratulerte med seieren, verken mer eller mindre, sier Tutta til NTB.

Tutta fjernet innlegget kort tid etter å ha lagt det ut, men etter en times tid la hun ut en ny gratulasjon.

– Jeg la det ut og fjernet det igjen fordi jeg tenkte det fort kunne bli mye styr. Men da var det allerede snappet opp av mediene, så jeg la det ut igjen. Det er litt skremmende at det blir så mye skriverier om en slik fillesak, er min mening, sier Tutta til NTB. 

Venner privat

Donald Trump og Suzann Pettersen har vært venner helt siden hun debuterte på LPGA-touren for over ti år siden.

På spørsmål fra VG i 2015 om hennes syn på Trumps politikk, svarte Tutta følgende:

– Han er glad i «fyre opp» der det er mulig å fyre opp. Donald er ikke redd for å si det han mener. Om det er smart eller ikke, skal ikke jeg si noe om, men han sier det han har på hjertet.

– Hans politiske uttalelser vil jeg ikke si så mye om, men han har alltid vært en støttespiller for kvinnegolfen, uttalte Tutta til VG.

Tutta sa til NTB i fjor at hun planlegger å besøke Det hvite hus, dersom Donald Trump skulle ende opp med å bli president.

– Da har jeg en kompis høyt oppe. Jeg har allerede begynt å kalle ham presidenten.

– Han blir jo i mange sammenhenger beskrevet som en klovn. Samtidig kjenner jeg få personer som liker seg selv så godt som det han gjør. Han er ikke redd for å si det han mener – på godt og vondt. Av og til kan det bli helt feil, mens andre ganger blir det «home run».

– – –

NB! Tutta avsluttet sin LPGA-sesong med 13. plass i Florida denne uken. Dermed endte hun året på 22. plass på pengelisten, hennes svakeste plassering på ti år.