Tutta på det jevne i generalprøven

Suzann Pettersen falt til 13. plass i sisterunden av Kia Classic. Spanske Beatriz Recari vant turneringen.

Tutta klarte ikke å lansere noen sluttspurt i California. To bogeys og en dobbelbogey ødela for hennes fire birdies, og hun falt med det tre plasser ned leaderboardet.

Med fem under par totalt endte hun til slutt fire slag bak den spanske vinneren Beatriz Recari, som også ledet før siste runde. Recari imidlertid ut i omspill for å avgjøre turneringen, der hun slo I.K. Kim med birdie på det andre hullet.

Det er Solheim Cup-sesong, og de europeiske jentene viser god form tidlig på sesongen. I tillegg til europeisk vinner, var åtte europeere innenfor topp-25.

Nybakt verdensener Stacy Lewis startet dagen fire slag bak, men lanserte en sluttspurt med tre birdies på rappen tidlig i runden. Med en ny birdie på det 10. var hun plutselig i ledelse, men med to doble og en bogey i innspurten holdt det ikke hele veien inn. Hun delte til slutt 9. plassen.

Turneringen var den siste på LPGA-touren før årets første major 4. april. Da slår Kraft Nabisco Championship i gang i California, og Suzann Pettersen jager karrierens andre majortittel. Den første kom i 2007.

Runde 3

Suzann Pettersen gikk ukens første runde på 60-tallet i Kia Classic lørdag.

Med 69 slag på scorekortet, tre under par klatret Suzann Pettersen ti plasser opp leaderboardet, til en delt 10 plass.

Den deler hun sammen med tre andre spillere, etter å ha gjort fire birdies, en eagle og tre bogeys.

Mye skal rulle Tuttas vei om det skal bli seier søndag. Hun har seks slag opp til lederen Beatriz Recari, og ti spillere mellom seg og toppen.

Recari tar med seg en to slags ledelse til søndagens avslutningsrunde, hvor hun går i lederball med Karrie Webb.

Runde 2

Suzann Pettersen ligger seks slag bak teten etter halvspilt Kia Classic.

For andre dag på rad ble det en runde på en under par for Suzann Pettersen i California.

Nok en gang ble det også tre birdies og to bogeys, og med en totalscore på to under par klatret hun seks plasser opp til en delt 20. plass.

Igjen var det putteren som hindret Tutta i å gjøre det store bykset opp leaderboardet. Med 12 av 14 fairwaytreff og 16 greentreff var hun igjen bunnsolid fra tee til green, men måtte bruke 33 putter.

Seks slag foran henne leder spanjolen Beatriz Recari på åtte under par. Med score på 67 gikk hun fredagens laveste runde, og leder med ett slag på Paula Creamer fra USA og australieneren Karrie Webb.

Verdensener Stacy Lewis deler 11. plassen på fire under par etter to 70-runder.

Runde 1

Svingen satt, men en treg putter gjorde at det bare ble en under par for Suzann Pettersen i Kia Classic torsdag.

Det holder til en delt 26. plass så langt, fem slag bak lederen Jane Park fra USA. Park leder med ett slag på svenske Caroline Hedwall og Karrie Webb fra Australia.

Tutta har fått hvilt kroppen igjen, og gjorde tre birdies, to bogeys og resten par på åpningsrunden.

– Kroppen var ikke helt med etter returen fra Kina. Nå har jeg fått et par dager fri og kroppen føles bra. Jeg har også fått fysioteraoeut Fredrik Andresen på plass denne uka, noe som er bra timing, sa Tutta i en pressemelding i forkant av turneringen.

Tutta spilte bunnsolid fra tee til green torsdag, og traff 12 av 14 fairways og hele 17 greener. Med 34 putter må hun likevel finne seg i å starte fredagens andrerunde fem slag bak teten.

Nybakt verdensener Stacy Lewis åpnet med en runde på to under par, og deler 16. plassen. Regjerende mester Yani Tseng får ikke muligheten til å forsvare fjorårstrofeet. Hun ble diskvalifisert, da hun forsov seg til onsdagens pro-am.

Marita Engzelius forsøkte å kvalifisere seg til ukens turnering, men kom til kort i mandagskvalet. Fredag debuterer hun på Symetra Tour i Florida, i Florida’s Natural Charity Classic