6. og 7. september er det duket for ny stjernefest på Suzann Pettersens hjemklubb Oslo Golfklubb. Tidligere verdensener Yani Tseng kommer tilbake for andre år på rad når Tutta inviterer til «en kamp mellom kontinentene».

 

Onsdag ble de foreløpige navnene offentliggjort på en pressekonferanse i «Team Tuttas» nye lokaler i Munkedamsveien i Oslo. Tuttas nyansatte manager Geir Olav Killingstad understreker at navnene ikke blir hundre prosent bekreftet før om noen få uker. 

 

Les også: – Vet ikke hvordan vi skal toppe dette!

 

Etter planen skal turneringen bestå av «Team USA», «Team Asia», «Team Europa» og «Team Norge». Tutta vil blant annet gi førsteårsproff og klubbvenninne Marita Engzelius muligheten til å måle muskler mot verdenseliten, forutsatt at det ikke kolliderer med hennes program. De andre navnene som ble offentliggjort onsdag var:

 

Yani Tseng (Taiwan)

Ai Miyazato (Japan)

Beatriz Recari (Spania)

Sandra Gal (Tyskland)

Paula Creamer (USA)

Natalie Gulbis (USA)

 

Dersom alt går etter planen utvides dermed turneringen fra tre til syv gjester.

 

– Yani hadde en fantastisk opplevelse i fjor, og har lyst til å komme tilbake. Hun er en god venn av meg, og ser ut til å ville gjøre meg en bjørnetjeneste ett år til. Jeg har lyst til å sparre henne opp med Ai Myazato som kanskje er den største japanske spilleren. Hun er en fantastisk søt og hyggelig jente, og en utrolig dyktig spiller. De er mine to favorittnavn fra Asia, sier Tutta. 

 

– For Team USA skal Natalie Gulbis svare meg i løpet av dagen om hun kan eller ikke. Hun hadde utrolig lyst til å se Norge, og hun er en god venninne av meg. Om jeg klarer å lande henne og «the pink panther» Paula Creamer blir jeg utrolig fornøyd. Turneringen spilles rett etter Solheim Cup i år, så forhåpentligvis får vi gjenopplevd noen morsomme matcher på norsk jord.

 

Tutta forteller at både Beatriz Recari og Sandra Gala allerede er helt bekreftet på det europeiske laget. Førstnevnte står ekstra nær Norge: Hun er kjæreste med Marius Thorp sin bror Andreas, som også går caddie for spanjolen.

 

– Beatriz hadde kjempelyst og sa tusen takk for å kunne komme til sitt andre hjem. Hun er vunnet en turnering i år og spiller fantastisk bra. 

 

Formålet med turneringen blir igjen å samle inn penger til humanitære organisasjonen Right to Play. Fjorårets utgave av Suzann Pro Challenge samlet inn en halv million kroner til Right to Plays prosjekt i Mosambik. 

 

– Right to Play faller meg veldig til hjertet, jeg er veldig glad i barn. Vi hadde en fantastisk opplevelse etter turneringen i fjor da jeg tok turen til Mosambik og virkelig fikk føle på kroppen hva pengene faktisk går til. Det satte spor, og det var en fantastisk uke. Jeg må si at det er noe av det mest meningsfylte jeg har gjort hittil i mine 32 år. Da vi forlot stedet så vi på hverandre og sa «nå er det tilbake til virkeligheten», men i det vi sa det innså vi at det var det her som var virkeligheten, og vi skulle tilbake til vår boble. Det satte sitt spor, og av den grunn har jeg lyst til å skape en tradisjon med å forsøke og lage en kultur her hjemme for å være flinkere til å bidra.

 

Tutta sier hun ønsker å utvikle turneringen fra år til og, og at arrangementet kan se helt annerledes ut neste år. Manager Killingstad røper at de også tar sikte på å få noen herregolfere over til Norge i årene fremover. Men i første rekke er det damene som skal være i fokus.

 

– Jeg synes det er veldig spennende, og jeg gleder meg til å vise de norsk jord! Dette er noe jeg ønsker skal utvikle seg fremover. Neste år kan turneringen se helt annerledes ut, men jeg føler at det er viktig å bygge rundt damegolf verden over, avslutter Tutta.

 

Les også: Kronerulling til Mosambik