Amerikaneren som ligger på andreplass på pengelisten, og som før ukens turnering på PGA-touren innrømmet at nettopp pengelisten er svært viktig for ham, har begynt The McGladrey Classic i suveren stil. Sju under par vitner om en spiller i fullstendig kontroll både over køller, følelser, press og stress. Turneringen er også den første han deltar i siden den noe skuffende avslutningen på FedExCup-sluttspillet.
Der ble Simpson til slutt nummer to.
Nå leder han The McGladrey Classic sammen med Zack Miller. De er ett slag foran Scott McCarron, Billy Horschel og Martin Piller. Og Simpson innrømmer fortsatt at han tenker på pengelisten når han er ute og spiller.
– Det er umulig ikke å gjøre det. Jeg tenker på det hver dag, men jeg tenker ikke på det når jeg står over ballen. Det handler mer om å få det beste fokuset inn mot å vinne en golfturnering, sier Simpson, som ble nummer 12 i fjorårets turnering.
Og han er strålende fornøyd med årets førsterunde, som seg hør og bør.
– Jeg utnyttet hullene der jeg slo innspillene mine nære, og så gjorde jeg birdie på par fem-hullene. Det var en ganske enkel dag, sa han.
Simpson har vunnet to ganger på sine fem siste turneringer, og han ligger snaue 70.000 dollar bak Luke Donald på pengelisten. Og det er to turneringer igjen. Donald spiller ikke denne uka, og han har frem til fredag med å bestemme seg for om han vil delta i Children’s Miracle Network Hospitals Classic i neste uke. Det er PGA-tourens siste turnering for året.
I tillegg står Årets Spiller-kåringen for tur, en pris som henger høyt blant spillerne. Mye kan tyde på at spilleren som stikker av med pengetittelen, også tar med seg Årets Spiller-prisen i samme slengen.
Simpson må bli blant de 15 beste i denne ukens turnering for å gå forbi Donald.
For Zack Miller er det en helt annen historie. Han har ikke klart en cut siden juli, og han har falt ned til 146. plass på pengelisten. Hvis han ikke blir blant de 150 beste, så må han inn på andre steg av kvalifiseringsskolen. Scott McCarron og Billy Horschel har også mye å spille for denne uka. De er henholdsvis nummer 163 og 139 på pengelisten.
Kilde: pgatour.com