Tekst og foto: Ann-Sophie Stene

 

Ungdomsdriven består av tre helgesamlinger fra april til september i tillegg til minimum 45 timer praksis i egen klubb. Målsetningen er at deltakerne blir inspirert og forberedt på trener- og lederverv på ulike områder i klubbene sine. Ungdomsdriven 2014 hadde 10 deltakere, og de kom fra 7 forskjellige klubber:

 

– Ungdomsdriven har gjort oss mer selvsikre og tryggere i lederrollen foran større forsamlinger. Vi har trent alt fra knøtter til voksne Veien til Golf deltakere underveis. Prosjektet har også økt bevisstheten rundt eget spill, og fremfor alt har vi blitt en sammensveiset gjeng som kommer til å holde kontakten videre. En oppfordring til alle jenter – dette er et utrolig nyttig kurs dere må få med dere! Oppfordrer deltakerne Victor Hole, Haakon Aasgaard, Peder Engelstad og Andreas Sandvik.

 

 

Ungdom en ubrukt ressurs i norske golfklubber

 

NGFs hovedmål med Ungdomsdriven er å synliggjøre at unge golfere er en kjemperessurs som ikke blir godt nok utnyttet i norske golfklubber. Svein Erik Hansen i Norges Golfforbund utdyper:

 

– Ungdommer har engasjement, styrke og pågangsmot – og de er definitivt Golf-Norges fremtid. På sikt er det de som vil stå for aktivitet og videreutvikling av norske golfklubber, og med prosjektet Ungdomsdriven legger NGF maksimalt til rette for at de skal lykkes.

 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

FREMTIDIGE TRENERE? Disse gutta er beviset på hvilken ressurs ungdom kan være for sine klubber. 

 

 

Samtlige deltakere på Ungdomsdriven 2014 har lagt ned flere timer praksis i klubbene sine enn pålagt. I tillegg har NGF fått tilbakemeldinger fra golfklubbene deres om at de har gjort en enestående innsats på hjemmeplan underveis. Svein Erik Hansen sier:

 

– Økt og positivt engasjement i egen klubb var en av målsetningene med prosjektet, så Ungdomsdriven 2014 har helt klart vært en suksess på alle plan. I 2015 har vi plass til 20 nye deltakere i alderen 15-19 år, og her gjelder absolutt først-til-mølla prinsippet!

 

 

Nye invitasjoner fra NGF i desember måned

NGF vil sende ut invitasjoner til Ungdomsdriven 2015 til alle norske golfklubber i desember måned. Og i likhet med gutta som deltok i år, ønsker også Svein Erik Hansen seg flere jenter på neste års deltakerliste.

 

– En miks av gutter og jenter er alltid bra. Når det er sagt, ser vi at det kan være en fordel å sende to ungdommer fra samme klubb også – på den måten kan de spille ball, pushe hverandre og utveksle erfaringer på hjemmebane hver eneste dag.