Amerikanerne fortsetter å lede Presidents Cup i Australia, og det uten poengbidrag fra Tiger Woods, som i forrige utgave av turneringen i 2009 vant alle sine fem matcher.

Royal Melbourne-banen viste seg fra sin vanskeligste side fredag, og spillerne hadde tidvis store problemer med å kontrollere ballen i den kraftfulle vinden.

 

Historisk dårlig Tiger

USAs kaptein Fred Couples har hatt hendene fulle med å forsvare hans uttak av Tiger Woods som et «captains pick» til årets lag på bekostning av Keegan Bradley, og Tiger har ikke gjort det noe lettere for kapteinen. I sine to matcher med Steve Stricker og Dustin Johnson har han kun vunnet ett av totalt 30 hull. Fredag ble det 0-1-tap for Woods/Johnson mot australienerne Aaron Baddeley og Jason Day.

 

– Det er ikke mange gangene han ikke vinner noen poeng på de to første matchene. Men vet du hva? Vi leder med to poeng, og det er det eneste jeg bryr meg om for øyeblikket. Og jeg tror Tiger tenker det samme, sa Fred Couples da pressen stilte ham til veggs da dagen var omme. 

 

Aldri før har Tiger vært 0-2 etter to runder av Presidents Cup, og man må tilbake til Ryder Cup i 2004 sist gang han tapte sine to første matcher i en lagkonkurranse. Nå er han den eneste amerikaneren uten poeng så langt.

 

– Jeg forsøkte bare å treffe greenene. I dette været var det litt av en prestasjon. Wedgene holdt ikke mot vinden, og ballene lå ikke stille på green. Du må ta vind med i beregningen når du putter. Det var en tøff dag, sa Woods om de tøffe spilleforholdene i Melbourne.

 

Ultraraske greener

Som om ikke vinden var nok har banen vært hard som asfalt, hvilket gjør at ballene ruller ekstremt raskt sammenlignet med hva som er vanlig. Verdenslagets kaptein Greg Norman dro frem en vannflaske for å illustrere greenene. Han sprutet en skvett vann på green, men i stedet for at gresset sugde til seg vannet begynte det å rulle ned bakken og ned til en liten dam som lå fem meter lenger ned i fairwayen. 

 

– Jeg har spilt banen mange, mange ganger. Den har aldri vært så rask før, sa Ernie Els, som sammen med Ryo Ishikawa tapte 3&1 mot Bubba Watson og Webb Simpson.

Den største overraskelsen så langt har vært Phil Mickelson og Jim Furyk, som begge har hatt skuffende 2011-sesonger. Sammen har de vunnet begge sine matcher. Fredag slo de Adam Scott og K.T. Kim 2&1. 

 

Det er ikke alle som blir frustrert av de vanskelige forholdene. Geoff Ogilvy har vokst opp like ved Royal Melbourne, og trives godt i ekstremværet.

 

– Banen er ekstremt vanskelig nå, men det er det som er morsomt. De som klarer å gå under par har spilt en utrolig bra runde. Men det er mulig om man slår ballen bra, sa han etter runden.

Høydepunkter

 

 

 

Kilde: Golf.com