I den siste testen før det amerikanske firemannslaget reiser til Tokyo, har Bryson DeChambeau avlagt positiv koronaprøve. Verdenssekseren får dermed ikke muligheten til å konkurrere mot blant andre Viktor Hovland og Kristian Krogh Johannessen i OL-turneringen.

– Jeg er dypt skuffet over ikke å kunne delta i OL. Å representere landet mitt betyr alt for meg, og det var en stor ære å bli tatt ut på laget. Jeg ønsker Team USA alt hell og lykke i Tokyo neste uke. Jeg vil nå fokusere på å bli frisk, og returnere til konkurranse så snart jeg kan, sier DeChambeau ifølge en pressemelding fra Team USA.

Senere søndag morgen melder det spanske golfforbundet at også Jon Rahm har testet positivt for covid-19, og ikke kommer til å delta i OL. Dette er andre gang at verdenseneren tester positivt for korona. I juni ledet spanjolen suverent på PGA-touren da han måtte trekke seg på dramatisk vis før siste runde.

Patrick Reed erstatter Bryxon DeChambeau. (Foto: David Berding/Getty Images)

DeChambeau erstattes av Patrick Reed, som er den eneste amerikanske herregolferen som også deltok i OL i 2016. Det amerikanske laget vil bestå av Reed, Justin Thomas, Xander Schauffele og Collin Morikawa.

– Jeg er så glad for å få muligheten til å representere landet mitt, og være en del av Team USA i Tokyo. Jeg ønsker Bryson alt godt, og jeg vet hvor skuffet han må være over å ikke kunne delta i OL, sier Reed.

OL-turneringen for herrer starter torsdag 29. juli.