Foto: Lars Martin Bøe


Drivere


Classic

 

Om du ikke synes Clevelands utstyr var klassisk nok fra før av, skal du slite med å finne en mer klassisk kølle enn denne. Cleveland Classic vekker nostalgikeren i deg, og er designet for å ligne på de gamle treklubbene. Fokuset på å redusere vekten har stått sentralt i utviklingen av den nye driveren, og Cleveland hevder deres nye driver er 30 til 50 gram lettere enn nærmeste konkurrent. Dette oppnår de med et Miyazaki-skaft som veier under 50 gram, og et nytt Golf Pride som veier kun 25 gram. Med en lettere kølle blir det lettere å generere høyere hastighet på køllehodet.

 

Veiledende pris 2.990,-

 

Mer info

 

 

 

 

CG Black

 

CG Black har i likhet med Classic-modellen fokus på at ultralett skaper fart, og fart skaper lengde. Cleveland er i samme selskap som skaftprodusenten Miyazaki og bruker skaftene med stor suksess. Både driver og fairwaywood har Miyazaki C.Kua 39 Limited Edition, et originalt skaft som har vist seg å fungere svært godt i ultralette køller. Begge køllene har også lavere og dypere tyngdepunkt som hjelper ballen opp i luften og gir optimal spinn. De er først og fremst ment for spillere med svinghastighet 90mph eller lavere og da gjerne også seniorgolfere.

 

Veiledende pris 3.390,-

 

Mer info

 

 

 

 

Hybrid


Mashie

 

Clevelands nye Mashie-hybrid har økt fra to til fire riller på sålen. Disse skal gjøre det enda enklere for køllehodet å gli gjennom alle typer underlag. Med ny teknologi i både skaft og grep har vekten blitt redusert med over 20 gram sammenlignet med den tidligere modellen.

 

Veiledende pris 1.590,-

 

Mer info

 

 

 

 

Jern


588 CB


Rettet mot den bedre spilleren som liker et klassisk køllehode med tynn topplinje og minimal offset. Jernkøllene er smidd av karbonstål, og prosessen som er brukt har krevd 50 prosent mindre menneskelig håndpolering av køllehodene. Cleveland påstår dette øker stabiliteten fra kølle til kølle. Rillene i køllene er laget på samme måte som i 588-wedgene. Disse rillene gir økt spinn, bidrar at ballen lander mykt på green, og gjør det enklere å forme ballbanen.

 

Veiledende pris  6.250,-(5-PW)

 

Mer info

 

 

 

 

Mashie

 

Den rillede sålen på Clevelands Mashie-jernkøller ligner på deres Mashie-hybrider, og formålet med dem er det samme – bidra til at køllehodet glir gjennom underlaget. I det integrerte settet er de tre lengste jernene skiftet ut med Mashie-hybridene.

 

Veiledende pris 5.290,-

 

Mer info

 

 

 

 

Wedge


588

 

Cleveland 588 har nærmest ikonstatus for enkelte og i 2012 gjør den comeback i ny, moderne versjon. Fasongen er fremdeles klassisk og enkel, kvaliteten er som alltid på topp. 588 er smidd for å få den solide, myke følelsen alle ønsker å ha i wedgen sin. Tour Zip Grooves er på plass for å spinne ballen med kontroll, og i tillegg har Cleveland brukt laser for å lage mønster mellom rillene. Skaftet er True Temper Tour Concept Wedge og dette får man kun i Cleveland 588. Det har en flexprofil med mindre aktiv tupp og ellers egenskaper som skal gi en direkte ballbane, følelse, kontroll og spinn. 588 er tilgjengelig i Chrome og Satin i 46° til 64°. 

 

Veiledende pris 1.290,-

 

Mer info

 

 

 

 

Vår favoritt


Det er umulig å nevne Cleveland uten å la tankene falle på deres wedger, og med de nye 588-wedgene har de virkelig slått «home run». Alt du ønsker i en wedge, pluss enda litt til. Likevel er det deres Classic-driver som vekker mest oppsikt i deres nye produktlinje, og kanskje ikke så rart med tanke på den unike innpakningen for en så moderne driver. Likevel gjemmer det seg en eksplosiv driver bak det retroaktige utseendet, og den ekstremt lette vekten gjør det enklere å svinge køllen raskere enn du noen gang har gjort.

 

For mer info om andre Cleveland-køller, se www.clevelandgolf.com.