Tiger med rød driver?

 

Det er utrolig viktig for Nike å fylle Tigers bag med Nikekøller. Og ikke bare Nikekøller, men også de siste nye. Han tviholdt lenge på Scotty Cameron putteren. Til slutt kom Nike Method på plass. Så var det Nike SQII fairwaywood som ble byttet ut med Covert. Og nå er det klart for drivertesting.

 

Utstyrsgale golfere fant to nye patent fra Nike – Covert Version 4 og Covert Version 5. Tigers testdriver er trolig Version 5. Den er ikke justerbar. Ivrige fans trodde først det var en Covert fairwaywood han brukte på trening, men av alle utrolig ting ble Tiger avslørt av skaftet. På fairwaywood bruker han et Diamanaskaft uten blomstergrafikk. Skaftet han ble avbildet med hadde blomster. Det sier litt om den oppmerksomheten som er rundt Tiger og hvilke køller han bruker.

 

Noen vil kanskje si at det er dårlig timing å bytte kølle når neste turnering er en major. Men Tiger gjorde det også under Masters. Da gikk han over til Covert #3 fairwaywood og slo bra med den. På torsdag får vi se om den lett gjenkjennelige røde driveren er på plass når alvoret starter.

 

Ping Rapture driving iron

 

Ryktene startet for mange uker siden. Pings tegninger for et driving iron ble funnet på internett. I The Open gjør det sin debut hos Pingspillerne. Vi kan se for oss at Oosthuizen, Mahan og Westwood putter det i bagen. Og kanskje Bubba. The Open er perfekt for en slik kølle.

 

Rapturekøller er forbundet med teknologi og bruk av forskjellige materialer i hodet. Det passer godt til Pings nyhet.

 

Hode i 17-4 Stainless Steel
Slagflate i 455 Carpenter Stainless Steel
Tungstenvekter i Hæl og tå.
Tungsten Polymer blanding i sålevekten.

 

 

Foreløpig er den kun snakk om en kølle på 17°. Og per dags dato har ikke Ping planer om å slippe den for vanlig salg i butikk. Vi tror de kommer til å utvikle den videre, at den kommer i flere loft og at den slippes i 2014. «Tour only» har vi hørt fra Callaway og Titleist når de kom med X Utility og 712U.

 

Wedgekongen

 

Phil Mickelson er i en klasse for seg med wedgene. Det ekstreme slaget som avgjorde omspillet i Scottish Open imponerte en hel golfverden. Etter at han hadde sjokkert oss med treputten som førte til omspill. Han er Phil Mickelson på godt og vondt.

 

På Muirfield er det mulig at han stiller med en kreativ bag – 5 wedger og ingen driver. Ikke så spesielt for ham egentlig, han klarer seg lenge med Phrankenwood og 3Deep. Den ekstra wedgen blir kanskje en Callaway Mack Daddy 2, samme type som han nå har i 64°.

 

 

Mizunonytt

 

Facebook har Mizuno startet en ‘avsløringskampanje’ for de nye jernene MP54 og MP4. Hvert jern er individuelt smidd i Hiroshima i Japan. Det er nok mange trofaste fans som venter i spenning på disse.

 

 

Nike revolusjonerer rengtøy

 

Det er ikke bare passende køller som presenteres på The Open. Nike lanserer også sitt nye regntøy Hyperadapt Storm-Fit.

 

Paul Casey tyvstartet da han brukte den under seieren i Irish Open. På Muirfield skal alle Nikes spillere være utstyrt med Hyperadapt jakke. Det revolusjonerende ligger i passformen og hvordan jakken oppfører seg. Den er satt sammen uten sømmer og stretchmaterialet beveger seg i fire retninger. Her er det altså ingenting som hindrer bevegelsene i svingen. Og ja – den er vanntett og puster.

 

Hyperadapt jakken kommer med halv (2800,-) og full glidelås (3000,-) og som bukse (2400,-) med samme egenskaper i materialet.

 

 

 

True Linkswear

 

Vi tar med en liten nyhet fra True Linkswear. Barfotskoene deres er utrolig populære i USA. De lanserer ‘limited edition’ til alle majorturneringene. Til The Open har de valgt modellen Proto.