Av Erik Pettersen:

Marianne Skarpnord vant the South African Women’s Open på søndag etter at turneringen ble redusert fra 54 til 18 hull. Den norske jenta ledet etter førsterunden på 69 slag, tre under par, under vanskelige værforhold på Southbroom Golf Club i KwaZulu-Natal.

 

– Endelig! #Vinner, var den korte kommentaren Skarpnord hadde til seieren på Twitter. 

– Det er jo like mye betalt så er jo ikke no vits å jobbe 3 dager når det holder med 1, konstaterer hun fornøyd etter gratulasjon fra Jan Erik Aalbu, tidligere sportssjef i Norges Golfforbund.

 

Voldsomme nedbørsmengder tvang arrangøren til å avlyse andrerunden på lørdag, men man tok likevel sikte på å gjennomføre avslutningen på søndag.

 

Noen få spillere rakk å begynne på søndagens runde, som i utgangspuntet ble utsatt i nesten tre timer på grunn av lyn, torden, samt søkkvåte greener og fairwayer.

 

Klokken 3.05 lokal tid besluttet man å stanse spillet før Skarpnord & co hadde startet. Med vindstyrke på 66 km/t uten utsikter til bedrede forhold, tok arrangøren avgjørelsen om at de første og eneste 18 spilte hullene ble tellende score.

 

Seieren er Skarpnords tredje på Europatouren. 

 

Søndag 21. april er en merkedag i norsk kvinnegolfs historie, med norsk seier både på LPGA-touren og Europatouren. 

 

 

__________________________________________
 
Runde 2
 

Den andre runden av South African Women’s Open blir kansellert på grunn av regn. Banen har ikke klart å drenere vekk de store nedbørsmengdene, og turneringen må derfor reduseres til 36 hull, i håp om at man kan få en avgjørelse på søndag.

 

__________________________________________
 
Runde1
 
Sarpingen kjempet i toppen for andre år på rad i Lalla Meryem Cup i Marokko for to uker siden, og har tatt med seg den gode formen til Sør-Afrika.

 

Etter en åpningsrunde på tre under par (69) på Southbroom Golf Club har hun skaffet seg en ledelse på ett slag etter første runde. Med fire birdies og en enslig bogey på scorekortet kan hun nå jage karrierens tredje tittel på Ladies European Tour.

 

Skarpnord var på par for dagen etter 13 hull, men gjorde tre birdies på sine fem siste hull for å gå inn i helgen med en ekstra god følelse.

 

– For å være ærlig kan jeg ikke klage, for jeg slo et par slurvete slag i dag. Jeg reddet et virkelig bra par på det 10. etter å ha slått driven i hinderet. Jeg reddet også et bra par på det første. Greenene er veldig bra, fairwayene er bare litt våre oppsummerte Skarpnord dagen til ladieseuropeantour.com etter runden.

 

En annen sarping, Cecilie Lundgreen er også i aksjon i Sør-Afrika. Hun hadde en tung start, og ligger to slag utenfor den foreløpige cutgrensen etter en 77-runde.